Hlavní obsah

Služba Senior asistent společnosti Residomo pomáhá i při řešení závažných problémů

Novinky, RESIDOMO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou pozornost oblasti seniorského bydlení věnuje společnost Residomo, největší poskytovatel nájemního bydlení v ČR, který v Moravskoslezském kraji vlastní přes 43 tisíc bytů. Jedním z projektů je služba Senior asistent pomáhající starším lidem.

Jedním z mnoha projektů společnosti Residomo je i Komunitní centrum Archa v Ostravě-Porubě, které poskytuje seniorům poradenskou činnost, zábavu i poučení.

Článek

Jejím prostřednictvím zajišťuje Residomo na své náklady drobné úpravy v bytech a zprostředkovává zdravotní a sociální služby. „Pokud člověk zůstane sám, je to smutné. Pokud navíc zůstane bez finančních prostředků, pak je to velmi těžké,“ řekla koordinátorka zdravotně-sociální terénní péče Hana Vlhová.

Jejím prostřednictvím zajišťuje Residomo na své náklady drobné úpravy v bytech a zprostředkovává zdravotní a sociální služby. „Pokud člověk zůstane sám, je to smutné. Pokud navíc zůstane bez finančních prostředků, pak je to velmi těžké,“ řekla koordinátorka zdravotně-sociální terénní péče Hana Vlhová. Nabídla příběh seniora, který málem přišel o střechu nad hlavou, kterému vznikl dluh na nájemném. „Šetřením jsme zjistili, že ho dvě ženy okradly o peníze, doklady i kreditní kartu. Doklady použily k vyřízení půjčky, o další hotovost ho připravil „kamarád“, kterému půjčil peníze, ale on mu je nevrátil. Začaly docházet upomínky o neplacení půjčky, nájemného, inkasa,“ popsala Vlhová s tím, že muž se dostal do bludného kruhu. „Zahájili jsme jednání s řadou institucí, a nakonec mohl senior zůstat tam, kde to má rád. Doma,“ dodala.

Prostřednictvím služby Senior bylo loni v Ostravě a Karviné provedeno 65 místních šetření a více než 800 intervencí na základě telefonátů na Zákaznickou linku.

Výběr článků

Načítám