Hlavní obsah

Léto v Rakousku - dovolená mezi horami a jezery

Novinky, Österreich Werbung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již naši prarodiče jezdili každý rok v létě na několik týdnů za čerstvým vzduchem do oblasti Solné komory. Stejnou touhu zdědily díky starým zažloutlým fotografiím v rodinných albech po babičce i Janiny děti.

Dovolená v Hallstattu

Článek

Pořád dokola se ptají, jak dlouho to ještě bude trvat, než si budou moci sbalit své sportovní potřeby, abychom aspoň na týden všichni vyrazili do oblasti mezi Gmundenem a Hallstattem. Stejně jako tenkrát prcháme od hluku rozpáleného města do chladu lesů, jezer a hor. Toužíme po dokonalém odpočinku v důvěrně známé krajině.

Altausseer See

V našem starém rodinném albu si prohlížíme fotografie předků, vidíme své prababičky a pradědečky v nádherných šatech, dámy se slunečníky, pány v kloboucích a s dýmkami, jak se procházejí v lázeňském parku Bad Ischlu nebo posedávají s kávou před některou z vyhlášených cukráren.

Altausseer See

Jak jen se za tu dobu změnily zvyky - v digitálním albu ze Solné komory jsou uložené snímky naší rodiny na cyklistickém výletě nebo při výstupu na Dachstein. Je krásné, že naše rodinná tradice, která začala v 19. století, kdy mnohé pražské rodiny objevily nádhernou krajinu Solné komory a krásu Alp, přetrvala až do 21. století.

Altausseer See

Altausseer See

Více o dovolené v Rakousku najdete na stránkách austria.info/cz

Výběr článků

Načítám