Hlavní obsah

Nový balkon - jak na něj?

Novinky, Cembrit a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balkon je na domě výrazným estetickým prvkem. Svému majiteli dává možnost vychutnat si v soukromí pobyt na čerstvém vzduchu. Společnost Cembrit přináší ideální řešení, jak na balkoně zajistit soukromí a zároveň nenarušit celkový vzhled domu.

Článek

U novostaveb bytových domů nebo u rekonstrukcí panelových domů chtějí architekti a designéři obvykle dodat balkonům moderní vzhled lehkou kovovou nebo průhlednou skleněnou výplní zábradlí. Majitelé bytů se ale později často snaží získat soukromí instalací různých plachet a rohoží. Výsledný dojem při celkovém pohledu na dům nepůsobí vždy nejlépe.

 

Ideálním řešením je plná výplň zábradlí, která dodává balkonům jednoduchý elegantní vzhled, barevně a materiálově sladěný s celkovým návrhem domu. Plná výplň zábradlí zároveň poskytuje majiteli balkonu dostatek soukromí ať již pro posezení, pěstování rostlin nebo věšení prádla. Jako výplň zábradlí balkonu však není možné použít každý materiál. Desky použité pro výplň musí být certifikovány dle normy ČSN 74 3305 pro bezpečnost zábradelních výplní.

 

Společnost Cembrit nabízí ideální řešení s řadou vláknocementových desek určených právě pro balkony Cembrit Balcony. Vláknocementové fasádní desky lze velmi efektivně využít nejen u novostaveb, ale i v případě rekonstrukcí. Představují skvělé řešení např. při revitalizacích panelových domů, kdy díky variabilitě desek samotných i možnostech jejich uchycení získá rekonstruovaný dům zcela novou jedinečnou tvář.

 

Desky Cembrit Balcony jsou certifikované dle příslušné normy. Jedná se o vláknocementové fasádní desky o tloušťce 8 a 10 mm. Tyto desky vynikají svou odolností, trvanlivostí a minimálními požadavky na potřebnou údržbu.

 

Díky tomu, že je možné desky barvit na libovolný odstín, lze je dokonale přizpůsobit jak přání investora, tak celkovému vzhledu fasády domu. Na rozdíl od ostatních typů desek Cembrit, jsou totiž desky řady Balcony dodávány bez povrchové úpravy s autentickým šedým přírodním odstínem a jsou připraveny pro dodatečnou aplikaci barvy. Pro barvení se používají běžně dostupné barvy vhodné pro materiály na bázi betonu.

Díky své certifikaci mají desky mnohem širší využití. Je možné je použít také jako výplně zábradlí na schodištích nebo terasách. V případě rekonstrukce celého domu je desky možné využít pro celou plochu fasády nebo pro opláštění výtahových šachet.

 

Desky Cembrit Balcony si velmi dobře uchovávají svůj tvar a dokáží odolávat extrémním klimatickým podmínkám. Díky jejich odolnosti proti plísním, houbám a živočišným škůdcům se mohou instalovat do trvale vlhkého prostředí. Stejně jako ostatní vláknocementové materiály jsou tvořeny z převážně přírodních surovin.

Samozřejmostí je kompletní řada příslušenství a doplňků pro jednoduchou a bezchybnou montáž.

Výběr článků

Načítám