Hlavní obsah

Noblesní aristokracie mezi rodinnými domy – funkcionalistický styl s moderními technologiemi

Novinky, Energy Domy s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Imponují charakteristickými rysy funkcionalismu. Překvapují dokonale promyšleným uspořádáním prostoru. Ohromují soběstačností a připraveností na technologie současnosti i blízké budoucnosti. Šlechta mezi rodinnými domy nese v erbu slova EnergyDomy.

Projekt moderního domu

Článek

Seznamte se s domem, jenž dokáže na první pohled zaujmout svojí vznešeností a čistotou tvarů, ale přitom zůstává finančně dostupný. Stavba, jež vzhledem připomíná slavný styl minulosti, žije současností a počítá s budoucností – EnergyDům.

Projekt moderního domu

EnergyDomy jsou schopny svým obyvatelům zajistit dlouhodobé přežití i bez dodávek vody či energií. Všechny budovy jsou připraveny na instalaci fotovoltaických článků, napájení z vlastní studny, recyklaci odpadní vody a její nové upotřebení v podobě užitkové vody a další prvky zajišťující soběstačnost stavby. Výjimečný je i používaný stavební materiál, speciální tvárnice Durisol disponují špičkovými tepelně-izolačními vlastnostmi.

Projekt moderního domu

„Jsme součástí příběhů o bydlení, příběhů, v nichž hlavní roli hrají naši klienti a jejich domy. Každý projekt je zároveň esencí toho nejlepšího ze starších staveb,“ poodhaluje filozofii stavební firmy EnergyDomy její jednatel Miloš Doležal.  „Našimi zákazníky jsou úspěšní lidé, kteří uspěli díky myšlení dopředu a plánování do budoucna. Své nové domy si nechávají stavět z Durisolu, aby ušetřili energii a tím i své peníze, a to i ty budoucí, dosud nevydělané. Uvažují v dlouhodobé perspektivě a chápou výhody bydlení v domě částečně nebo zcela nezávislém na dodávkách energie a vody zvenčí.“

Projekt moderního domu

Tvarovky systému Durisol představují zcela novou generaci stavebních materiálů. Jejich vnější stěny tvoří dřevo dodávající zdivu přírodní, ekologický a zdravotně nezávadný charakter doplněný skvělou difuzní prostupností. Dřevo zajišťuje výměnu vlhkosti, kumuluje teplo nebo chlad, ale současně je vysoce propustné a umožňuje stavbě dýchat RespireEfektem. Srdcem tvarovek Durisol je robustní grafitová izolace Neopor vyráběná koncernem BASF. Neopor zajišťuje maximální energetické úspory budovy, zároveň je ale v pravidelných intervalech přerušen tenkou dřevěnou přepážkou umožňující odvod vlhkosti ve formě difuzních par. Dům tak sám dýchá, šetří energii a současně nevlhne a minimalizuje rizika vzniku plísní a dalších negativních jevů. Poslední konstrukčním dílem Durisolu je beton. Jeho úkolem je sjednocení tvarovek mezi sebou a zajištění statické stability budovy. Zároveň je beton výborným akumulačním materiálem, který v zimě udržuje v domě teplo a v horkých dnech příjemně chladí.

Projekt moderního domu

EnergyDomy jsou výjimečné nejen použitým materiálem, ale také svojí architekturou, jež výrazně vybočuje z řad unifikovaných staveb. „Naše domy obývají lidé, kteří nechtějí zmizet v šedi a stereotypu. Jsou velmi úspěšní ve své práci či podnikání a stejně tak výrazní chtějí být i svým bydlením. Nebojí se pozornosti a chtějí vyniknout, proto volí stavby, u nichž mají zaručen skvělý projekt a architektonickou kvalitu,“ vysvětluje motivaci svých klientů Miloš Doležal. „Dosud jsme postavili domy více než 700 rodinám a prakticky se všemi dodnes udržujeme dobré vztahy, protože každé naší stavbě předchází pečlivé seznámení s požadavky klientů, poznání jejich potřeb a detailní plánování vnitřního uspořádání objektu. Abychom pochopili přání zákazníků, stáváme se do jisté míry součástí jejich rodiny, hledáme ideální kompromis mezi představami budoucích obyvatel domu a technickými možnostmi stavby.“

Projekt moderního domu

Nelze opomenout ani fakt, že firma dodává pouze uzavřené hrubé stavby. O vnitřním vybavení rozhoduje výhradně majitel domu, zatímco stavitel je pouze v roli konzultanta. Stejně tak pouze majitel rozhoduje, zda budova bude od počátku vybavena moderními technologiemi, nebo je získá až v budoucnosti. EnergyDomy tak představují výjimečnou symbiózu tradičního stylu a moderních technologií, jsou stavbami pro ty, kdo se svým rodinným sídlem nechtějí být pouhým anonymním bodem v řadě.

Projekt moderního domu

Projekt moderního domu

Výběr článků

Načítám