Hlavní obsah

Kde data pomáhají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Data ve spojení s chytrými aplikacemi jsou každodenním pomocníkem, který nám usnadňuje běžný život, šetří čas i peníze. Kromě toho, že je využíváme k práci a komunikaci, zvykli jsme si tak vyřizovat finanční záležitosti, objednávat zboží, vyhledávat služby nebo tipy na dovolenou.

Vodafone

Článek

Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak významnou pomoc představují tyto zdánlivě obyčejné vymoženosti v životě lidí se zdravotním postižením? Jak moc často a na co data využívají?

Podle České asociace paraplegiků řeší vozíčkáři stále nejvíce mobilitu a svoje data tak při cestování nejčastěji využívají na dvě chytré aplikace. Jednou z nich je vozejkmap.cz a tou druhou idos.cz, kde si mohou vyhledat nízkopodlažní spoje. Další využití se pak moc neliší od toho, jak data využívají zdraví lidé. Jen s tím rozdílem, že pro vozíčkáře mají stále mnohem větší význam. Tuto skutečnost si dnes uvědomuje stále více firem, které se snaží vyvíjet a podporovat chytré aplikace a technologie, které umožňují jedincům se zdravotním postižením se lépe a plnohodnotně zapojit do běžného života.

Svátek dobrovolnictví aneb Giving Tuesday

29. listopadu se již pátým rokem slaví po celém světě svátek dobrovolnictví a dárcovství a Česká republika se do oslav zapojuje letos poprvé. Mezi první, kdo se k této dobročinné aktivitě přihlásili, jsou zaměstnanci Vodafonu. Financemi z plánovaných sbírek například vybaví spinální jednotky v ČR tablety s připojením a asistivními technologiemi k ovládání mobilních zařízení.

Výběr článků

Načítám