Hlavní obsah

Využívejme dřevo z českých lesů. Chráníme tím životní prostředí

Novinky, Nadace dřevo pro život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte pocit, že jsou na tom tuzemské lesy špatně? Že byly nenávratně zničeny orkánem Kyril nebo jsou likvidovány kůrovcem? Omyl. České lesy jsou ve skvělém stavu a čekají na naše využití. Navíc jejich využíváním chráníme životní prostředí.

Využívejme dřevo z českých lesů! Chráníme tím životní prostředí.

Článek

Víte, že v českých lesích každoročně přiroste významně více dřeva, než se z něj vytěží? Od roku 1930 se zásoba dříví dokonce více jak zdvojnásobila! Plocha lesa se stabilně zvyšuje a lesy pokrývají už více než třetinu rozlohy ČR.

Dřevo je tak díky trvale udržitelné péči českých lesníků naší významnou obnovitelnou surovinou, kterou bychom měli chtít a umět více využívat. Snížíme tím spotřebu neobnovitelných surovin, a tím pomůžeme životnímu prostředí.

Zvýšený zájem o české dřevo prospěje také naší společnosti a ekonomice, jelikož se tím zvýší HDP a sníží nezaměstnanost.

Jak můžete pomoci právě Vy? Stačí si při výběru hraček, nábytku nebo domu vybrat výrobky z domácí přírodní obnovitelné suroviny – dřeva, a tím chránit naše životní prostředí.

Chcete vědět více? Sledujte osvětovou kampaň „Dřevo je cesta“, kterou organizuje Nadace dřevo pro život a je realizována s finanční podporou Ministerstva zemědělství. Najdete nás také na Facebooku.

Výběr článků

Načítám