Hlavní obsah

Air Cairo: Leťte s námi za létem

Novinky, Air Cairo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu nastává čas, kdy v našich zeměpisných šířkách začínáme vytahovat ze skříní svetry a zimní kabáty a kontrolujeme zásoby vitamínů a obsah lékárničky, abychom byli připraveni na plískanice a přízemní mrazíky. A přitom jen pár hodin letu od nás leží Egypt - země, kde si můžete užívat léto po celý rok.

Článek

Hurghada byla dříve jen malou rybářskou vesničkou na březích Rudého moře, jehož vody jsou navzdory názvu tyrkysově modré a průzračně čisté. Dnes je to živé a rušné městečko, které se stalo oblíbeným cílem turistů, mířících za svou dovolenou do Egypta. Čekají zde na vás kilometry písčitých pláží a desítky moderních, skvěle vybavených hotelů, které nabízí veškerý komfort, který budete při svém odpočinku u moře chtít a potřebovat. Hurghada leží v dostupné vzdálenosti od všech nejvýznamnějších egyptských památek, jakými jsou pyramidy v Gíze, Luxor nebo Karnak. Užít si však můžete i přímo na místě – k dispozici je celá řada možností k provozování vodních sportů jako je potápění nebo windsurfing, lze se vydat na projížďku na velbloudech nebo terénních čtyřkolkách. Zejména mezi potápěči je Hurghada vyhlášená jako místo, kde mohou i začátečníci pozorovat mnohé z krás podmořského života.

Marsa Alam je oproti Hurghadě klidnějším místem, které nabízí více komorní dovolenou. I zde najdete vše, co vám může zpříjemnit pobyt v přímořském letovisku. V posledních letech patří k nejoblíbenějším destinacím v Egyptě a k jeho popularitě přispělo i to, že je zde od roku 2001 v provozu mezinárodní letiště. Marsa Alam nabízí možnost šnorchlování, potápění v nádherném podmořském světě i další vodní sporty, např. vodní lyžování nebo parasailing. Nasvé si zde přijdou i milovníci památek – Marsa Alam je ideálním výchozím místem pro poznávání Horního Egypta a pamětihodností v povodí Nilu.

A právě do těchto lokalit s námi můžete pohodlně letět z Prahy, a to za velmi příznivé ceny. Air Cairo disponuje sedmi letadly typu Airbus 320 – 214, jejichž průměrné stáří je osm let. Na palubách našich letadel nabízíme nejen pohodlí a bezpečí, ale také výběr ze dvou teplých jídel a nealkoholické nápoje zdarma, v ceně letenky. Můžeme vám poskytnout i celou řadu doplňkových služeb jako např. možnost přepravovat na palubě vašeho domácího mazlíčka, kolo nebo člun. Dětské letenky nabízíme se slevou 25% ze základní ceny.

Podrobnější informace o společnosti, letech i destinacích najdete na našich webových stránkách.

Těšíme se na vás na palubě některého z našich letadel a přejeme vám krásný a ničím nerušený pobyt v zemi, kde léto nikdy nekončí!

Výběr článků

Načítám