Hlavní obsah

S drahými úvěry je konec. Koncept, ve kterém lidé půjčují lidem, dokáže ušetřit desetitisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoncovat s předraženou půjčkou nebylo nikdy snazší. Nízké úrokové sazby a rostoucí konkurence nutí banky zlevňovat hypotéky i spotřebitelské úvěry. Přesto banky nemohou konkurovat online službám, jako je Zonky.

Zonky.cz

Článek

Na Zonky (www.zonky.cz) dokážou v průměru lidem zlevnit půjčky až do výše 300 tisíc korun o 40 procent. Celková úspora z převodu drahé půjčky na Zonky tak dosahuje často i desítek tisíc korun. A lidé této možnosti hojně využívají.

Takzvané refinancování je motivací téměř každého druhého klienta, který na Zonky žádá o peníze. Nejde přitom jen o lidi, kteří splácí spotřebitelské úvěry. Šetří i majitelé předražených kontokorentů nebo kreditních karet. Zatímco průměrný úrok u kreditní karty přesahuje na českém finančním trhu 21 procent, devět z deseti zákazníků na Zonky (www.zonky.cz) dosáhne na úrok menší než 13,5 procenta. Polovina lidí si dokonce díky této online službě půjčuje za méně než 8,5 procenta. Například programátor Martin platil bance za úvěr ve výši 183 tisíc korun třicetiprocentní úrok. Na Zonky jeho schopnost splácet ohodnotili úrokem 5,99 procenta. Díky převodu půjčky tak Martin ušetřil 86 tisíc korun.

Kromě toho Zonky (www.zonky.cz) nijak netrestá za to, když se dlužníkovi daří dobře a může si dovolit půjčku splatit dříve, než původně plánoval. Předčasné splacení je zcela zdarma. Stejně tak je možné bez jakýchkoli komplikací platit dobrovolně vyšší splátky. Služba půjčku automaticky přepočítá, a tak je okamžitě jasné, kolik ještě zbývá doplatit a za jakých podmínek.

Klíčem k tomu, že Zonky (www.zonky.cz) může nabídnout tak výhodné podmínky, je kromě absence poboček a byrokratického aparátu také to, že se na půjčku skládají desítky až stovky lidí. Jsou to zaměstnanci, podnikatelé i studenti. Jednoduše, kdokoli, kdo chce zhodnotit svoje peníze. Někdo k dosažení cílové částky přispěje dvěma stovkami, jiný může dát i pět tisíc. Ve všech případech ale platí to, že pokud by investoři svoje peníze dali na spořicí účet v bance, nezískali by téměř žádný výnos. Proto je úrok, za který na Zonky někomu půjčí, výhodný i pro ně.

Pokud vás zajímá, jak si snadno snížit měsíční splátku, více podrobností se dozvíte na www.zonky.cz, kde je k dispozici i úvěrová kalkulačka. V případě potřeby poradí i ředitelka Zonky Lucie Tvarůžková (lucie.tvaruzkova@zonky.cz) nebo pracovníci linky péče o zákazníky - v pracovní dny od 8 do 18 h na 800 449 999. Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám