Hlavní obsah

Lidé půjčují lidem stamiliony, zajímá je hlavně příběh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O půjčky od lidí je zájem. Online služba Zonky spojující lidi ochotné investovat s těmi, kteří peníze zrovna potřebují, za první rok existence zprostředkovala úvěry za 215 milionů korun. Klíčem k úspěchu jsou nízké úroky.

Zonky.cz

Článek

Převedením půjčky na Zonky se dá na splátkách ušetřit až padesát procent. Zájemce o úvěr ale láká také to, že o jejich úspěchu nebo neúspěchu u investorů rozhoduje především příběh. I když si lidé na Zonky (www.zonky.cz) nejčastěji převádějí své nevýhodné úvěry odjinud, půjčit si lze na cokoli. Třeba na nové auto, vysněnou dovolenou u moře nebo na rozjezd vlastního podnikání. Fantazii se meze nekladou, důležité je zejména to, jaký příběh za žadatelem o půjčku stojí.

Banky a další úvěrové společnosti často hledí jen na čísla. Když zájemce o úvěr nevyhoví tabulkám, smlouvu s ním jednoduše neuzavřou. Na Zonky jsou čísla sice také potřeba, mnohem důležitější je ale příběh. Právě ten nakonec rozhoduje o tom, jestli se stovky lidí rozhodnou investovat a na požadovanou částku se složí. I díky tomu mohla uspět třeba Sylva, která si chtěla koupit pozemek pro chov koní. V bance peníze nedostala, protože byla v té době na mateřské. Investory na Zonky (www.zonky.cz) ale její plán oslovil. Během dvou dní se na potřebných 215 tisíc korun složilo téměř 200 lidí, tak Sylva mohla brzy začít s hipoterapií a vyučováním jezdectví.

Investorů, kteří na Zonky ostatním půjčují, je už několik tisíc. Mají nejrůznější profese, společenské postavení i zkušenosti. Lidem chtějí půjčovat jednak proto, že je to výhodné pro obě strany. Kdyby svoje úspory zhodnocovali na spořicích účtech nebo termínovaných vkladech, nedosáhli by na takový výnos, jaký na Zonky mají. Zároveň ale investory na Zonky (www.zonky.cz) láká také to, že vědí, co se s jejich penězi stane. Služba je samozřejmě anonymní, přesto je z příběhů patrné, jestli jde o rozjezd nového podnikání, refinancování nevýhodné kreditky nebo nákup nového automobilu pro rodinu. Někteří žadatelé o půjčku ovšem dobrovolně řeknou, kdo jsou a co dělají, čímž svůj příběh podpoří.

Výhody jsou i na straně těch, kdo peníze potřebují. Kromě toho, že na Zonky mohou získat úvěr levně - už od 3,99 procenta ročně, je celý proces rychlý a jednoduchý. K jeho zahájení stačí do systému nahrát občanský průkaz, další doklad s fotografií a výpis z účtu za poslední tři měsíce. Nic dalšího není potřeba. Čím víc toho ale o sobě zájemce o půjčku prozradí, tím lépe nabídka odpovídá jeho možnostem.

Na základě získaných informací jsou v Zonky (www.zonky.cz) schopni sestavit do tří až pěti dnů nezávaznou nabídku. Když se klientovi nelíbí, může ji zahodit a vrátit se pro výhodnější podmínky jindy. Pokud ji naopak přijme, má pět dní na podpis smlouvy. Vše se odehrává elektronicky, propisku tak nahradí SMS zpráva.

Po podpisu smlouvy nastává nejdůležitější moment. Sepsání příběhu, který uvidí investoři. Uchazeč o peníze nemusí být spisovatel nebo básník, je zcela na něm, jakou formu zvolí a kolik slov napíše. Důležité je zaujmout lidi, kteří se na půjčku budou skládat. Pak už zbývá jen čekat, jak všechno dopadne. Řada půjček se na Zonky (www.zonky.cz) zafinancuje rychleji než za minutu.

Více informací je možné získat na webu Zonky.cz (www.zonky.cz), kde je k dispozici i úvěrová kalkulačka. V případě potřeby poradí i ředitelka Zonky Lucie Tvarůžková (lucie.tvaruzkova@zonky.cz) nebo pracovníci linky péče o zákazníky - v pracovní dny od 8 do 20 h a o víkendu od 9 do 18 h na 800 449 999. Zonky. Lidé půjčují lidem. Levněji a s klidem.

Výběr článků

Načítám