Hlavní obsah

Ušetřil jsem na splátkách díky důvěře tří set lidí, kteří mi půjčili přes Zonky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miroslav pracuje jako technik a má dobrý příjem. Jenže dřív nasekal spoustu dluhů jako realitní makléř. Úroky byly vyšší a vyšší, ale věřil, že se byznys rozjede. Nerozjel a dluhy zůstaly. Tak přišel s projektem, který mu změní život. Jenže banka řekla ne. Díky Zonky (www.zonky.cz) teď ušetří třetinu na splátkách a konečně se z dluhů dostane.

Zonky.cz

Článek

Miroslav vystudoval stavební průmyslovku, ale pak zjistil že ho stavařina moc nebere. Reality vypadaly lákavě. Makléři přece vydělávají, a navíc by zůstal trochu v oboru. Snažil se, ale výsledky se nedostavily. Aby utáhl náklady na život, vzal si půjčku, po ní druhou, třetí. A další.

Spirála dluhů jak z čítanky

Splátky lepil, jak se dalo a když se nedalo, půjčil si znovu. Pak přišel rozvod a na majetkové vypořádání padla další půjčka. Po zralé úvaze realitní kariéru ukončil a našel si práci ve výrobní firmě. Získal jistotu, že má z čeho splácet své dluhy a žít. Poctivě splácel všechny půjčky, ale pro přehnaně vysoké úroky mu zbývalo tak tak na živobytí…

Miroslav se spoustu let věnuje grafice. Podařilo se mu získat grafické zakázky a napadlo ho, že grafika je vlastně to, co chtěl odjakživa dělat. Teď ale co s dluhy, které ho držely u země. Vypravil se tedy do banky a chtěl si vzít úvěr na grafické studio. Ale neuspěl. „Došlo mi, že dělám něco špatně. Pak jsem se dozvěděl o Zonky, kde lidé půjčují lidem. Zavolal jsem a mluvil přímo se šéfkou služby, Lucií Tvarůžkovou. Překvapilo mě, jak důkladně se mnou probrala moji situaci. A nakonec mi skvěle poradila,“ vzpomíná Miroslav.

Jak se dostat z nejhorších dluhů

Nakonec tedy Miroslav nežádal investory na Zonky (www.zonky.cz) o půjčku na grafické studio, ale na refinancování nevýhodných starých půjček. Na měsíčních splátkách ušetří třetinu a díky tomu může zase dýchat.

● Refinacoval 4 nevýhodné půjčky za 200 000 Kč

● Refinacoval 4 nevýhodné půjčky za 200 000 Kč ● RPSN nejvyšší z nich bylo téměř 40 %

● Refinacoval 4 nevýhodné půjčky za 200 000 Kč ● RPSN nejvyšší z nich bylo téměř 40 % ● Díky Zonky snížil měsíční splátky snížil o 30 %

● Za rok na úrocích ušetří téměř 20 000 Kč

„Na grafické studio si teď už můžu našetřit. Zakázky mám stále a práce mě moc baví. Teď třeba pracuju na grafice pro hrad Kašperk. Až přijde čas, obrátím se na Zonky rád znovu!“

Také platíte zbytečně vysoké úroky a chcete to změnit? Podívejte se na naši úvěrovou kalkulačku na www.zonky.cz. Můžete taky napsat přímo šéfce služby Lucii Tvarůžkové na lucie.tvaruzkova@zonky.cz. Nebo každý pracovní den od 8 do 18 h volejte naši zákaznickou linku na 800 449 999.

Výběr článků

Načítám