Hlavní obsah

Proměna: Trendy kuchyně na míru rodině i zvířatům

Novinky, Oresi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde snadné vytvořit krásnou kuchyň v duchu aktuálních trendů pro expozici na veletrhu nebo v atraktivním showroomu. Mnohem těžší je vymyslet stejně působivou kuchyň pro prostor s řadou omezení a ještě tato omezení využít a udělat z nich přednosti.

Oresi

Článek

Jedno z nejzvláštnějších zadání si pro designéry a architekty společnosti Oresi, našeho největšího prodejce kuchyní, připravila paní Míša. Přistěhovala se do nového domku do Prahy a přivezla si kromě rodiny ještě tři kočky a psa. Ve starém bydlení byly kočky zvyklé hledat misky s jídlem na parapetu, kam se pejsek nedostal a nemohl jim tak ujídat. Pro rodinu paní Míši bylo tedy nutné najít i v novém domě bezpečné místo pro výdej stravy kočičím šelmám.

Oresi

Udělat z omezení přednost

Kočičí jídelna ale nebyla jediným problémem. „Kuchyně Oresi mi doporučil kamarád, když jsem hledala někoho, kdo opravdu rozumí vytváření interiéru pro příjemný a hezký život. Sama jsem si totiž s dispozicí nové kuchyně nevěděla rady, protože prostorem, ve kterém je kuchyň situována, vede schodiště do patra. Takže jsme si museli poradit s místem pod šikminou,“ říká paní Míša.

Oresi

Architekt z Oresi navrhl udělat z největšího problému přednost celého prostoru a kuchyň šikovně přistavěl ke schodišti, jakoby využití šikmých linií bylo původním záměrem. Kuchyni tak ještě posílil apartní moderní vyznění a zjemnil dominanci stoupajících schodů. A společně s majitelkou bytu vznikl geniální nápad pokračovat s kuchyňskou linkou i pod schodištěm a na místo, které by už nebylo využitelné pro běžné kuchyňské činnosti umístit kočičí misky. Naprosto mimo dosah všežravého psího člena rodiny.

Oresi

Ostrůvek nad zlato

Nejvíc si ovšem rodina chválí ostrůvek, o kterém původně vůbec neuvažovali a o jehož zřízení je přesvědčil až velmi působivý architektonický návrh od profesionála z Oresi. „Vůbec jsem ostrůvek nechtěla. Když jsem si kuchyň sama modelovala na webovém amatérském návrháři, všechno mi vycházelo nějaké neurovnané a bez ducha. Řešení od Oresi se mi líbilo na první pohled a přesvědčilo mě, že odborné práce se mají nechat odborníkům,“ říká spokojená majitelka nové kuchyně. A jedním dechem dodává, že ji potěšila i velmi vlídná cena této kuchyně na  míru jejím lidem a zvířatům.

Oresi

Oresi

Výběr článků

Načítám