Hlavní obsah

Pletivo, nebo plot? 6 tipů na nové oplocení pro dům, zahradu i průmyslové objekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je ideálním obdobím pro stavbu nového plotu. Zorientujte se v široké nabídce plotů a pletiva od ekonomicky úsporného řešení až po vysoce reprezentativní oplocení moderního vzhledu právě teď!

Gabion jako moderní oplocení i opěrná zeď

Článek

1. Klasické pletivo – ekonomické řešení

Nejprodávanější a nejoblíbenější pletivo tvoří zapletené dráty. Finančně méně náročné oplocení pro dům i zahradu. Tip: Lze montovat i v náročnějším terénu.

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

2. Svařované pletivo – nejen pro rodinné domy se psy

Kvalitní svařovaná síť, odolává větší zátěži, dráty se nerozplétají. Zvlněný horizontální drát okamžitě odvádí vodu z pletiva a tím prodlužuje jeho životnost. Trendy: vyzkoušejte moderní antracitovou barvu na místo všední zelené!

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

3. Plotové panely – elegantní a pevné oplocení

Elegantnější a pevnější varianta svařovaného pletiva. Pevnost plotových dílců ze svařovaných drátů umocňuje „vlnka“ (varianta 3D) nebo zdvojený horizontální drát (2D). Použití: bytové domy, rodinné domy, sportovní haly, školy, firemní oplocení, továrny…

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

4. Gabiony – moderní architektonický prvek

Svařované sítě ve tvaru krychle nebo kvádru vyplněné kamenem lze stavět na sebe jako plot, zástěny, opěrné zdi a další prvky zahradní architektury. Náplň gabionů můžete plně přizpůsobit Vašim barevným i tvarovým představám (různě barevnými kameny lze vytvářet vlnky). Tip: povrchová technologie opracování sítě s životností až 80 let!

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

5. Betonové ploty – 100% vizuální ochrana

Neprůhledné betonové ploty postavíte z betonových desek do výšky až 2,5 m. Plné panely vám tak zajistí nejvyšší možnou ochranu před nenechavými pohledy sousedů. Trendy: pro přirozený vzhled vybírejte motivy kámen, cihla a břidlice.

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

6. Kované ploty – reprezentativní prémiové oplocení

Plot prémiové kvality opticky zvětšující prostor předzahrádek a pozemků se stabilní a antikorozní konstrukcí. Lze doplnit systémem betonových tvarovek. Inspirace: Je pro vás kovaný plot finančně náročný? Použijte ho pouze pro reprezentativní stranu pozemku, zbytek doplňte svařovaným nebo klasickým pletivem.

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

Co ještě potřebujete vědět před nákupem a stavbou plotu?

Nenechte se ošálit lákavými nabídky obchodníků. Sledujte parametry, jako je průměr drátu, povrchové zpracování, počet metrů v balení nebo lhůta dodání. Pro stavbu plotu svépomocí využijte montážních návodů zde. Usnadněte si montáž díky speciálnímu nářadí bez nutnosti zakoupení odborného vybavení, půjčovna nářadí zde. Položte starost s dopravou, často velmi objemného a těžkého pletiva, na bedra prodejce. Specializované firmy vám zajistí dopravu přímo před váš dům!

Pro odbornou montáž a další dotazy kontaktujte profesionály: www.levne-pletivo.cz

Čtyřhranné pletivo pro každý dům a zahradu

Výběr článků

Načítám