Hlavní obsah

Dýchejte volně. V moderním obývacím pokoji vám nesmí být mezi nábytkem těsno

Novinky, WWW.MT-NABYTEK.CZ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdušnost, lehkost a pohodlí, to jsou hlavní znaky současného obýváku. Zapomeňte na babiččin parádní pokoj, který byl tak parádní, až se nepoužíval. Zapomeňte i na obří obývací stěnu rodičů, zabírající čtvrtinu místnosti. Dnes se zkrátka žije jinak.

Dominantním prvkem obývacích pokojů se staly širokoúhlé obrazovky.

Článek

Co velí móda a designéři?

Pokud nově zařizujete obývací pokoj, myslete u toho dopředu. Za pár let se vám totiž okouká a budete ho chtít změnit. Proto v prodejích jasně vedou variabilní obývací stěny, které si sestavíte podle vlastních možností a představ. Pravidelně se tak můžete chlubit novým obývákem, vybaveným přitom stále stejným nábytkem.

Centrem většiny dnešních domácích odpočinkových zón je širokoúhlá obrazovka. A té se postupně přizpůsobilo i ostatní zařízení pokojů. Dominanty v nich tvoří prostorné televizní stolky (pakliže nemáte televizi rovnou na zdi), doplněné solitérními komodami, skříňkami nebo vitrínami. Ty bývají často montované přímo na stěnu.

Velkorysé TV stolky jsou součástí sestavy Anya 2, kterou pořídíte už za 10 960 Kč.

Interiér pak dotváří nástěnné police a další prvky. Velká výhoda takového řešení spočívá v možnosti postupně si podle potřeby dokupovat další kousky nábytku ve stejném designu. Svůj obývák tak vlastně neustále tvoříte.

Pohrajte si s barvami, kombinujte, vymýšlejte

Velké oblibě se v současnosti těší barevné kombinace tmavších TV stolků či komod se světlejšími nástěnnými skříňkami a poličkami. V kurzu jsou také dvířka v jiné barvě než samotný korpus. A rozhodně neprohloupíte, když si poskládáte obývák z uzavřených, prosklených i otevřených kusů nábytku. Jednak pro lepší dojem a také proto, že různé úložné a odkládací prostory lépe využijete.

Velkorysé TV stolky jsou součástí sestavy Anya 2, kterou pořídíte už za 10 960 Kč.

Hitem poslední doby se staly obývací stěny s prosklenými částmi podsvětlenými barevným LED světlem. Obývák díky nim dostává úplně nové rozměry a večer v něm zažijete úžasnou atmosféru. Barevná můžete mít i samotná skla ve skříňkách, což výsledný efekt ještě víc umocňuje.

Můžete samozřejmě zkombinovat dohromady více odstínů a dekorů, vždy však mějte na paměti, že by všechny prvky měly ladit spolu také s celkovým pojetím interiéru. To znamená s barvou podlahy a stěn i případnými dekoracemi.

Velkorysé TV stolky jsou součástí sestavy Anya 2, kterou pořídíte už za 10 960 Kč.

Převratný vynález: nezašpinitelné sedací soupravy

Máte báječnou stěnu, zapojenou televizi, teď ještě mít se na co posadit a kde si polenošit. I při výběru sedací soupravy se vyplatí myslet do budoucna a ekonomicky. Výborným tipem z tohoto pohledu jsou sedačky, čalouněné zázračnou tkaninou, kterou nelze ušpinit.

Máte malé děti? Tak dobře víte, že i při sebevětší opatrnosti občas dojde k nehodě a dítěti se rozlije džus, upadne zmrzlina nebo onemocní a je mu prostě jen špatně. Což se může pochopitelně stát i dospělému. Pokud si pořídíte sedací soupravu potaženou textilií Magic Home, můžete být ve všech těchto případech v naprostém klidu.

Velkorysé TV stolky jsou součástí sestavy Anya 2, kterou pořídíte už za 10 960 Kč.

I když je od běžné látky na první pohled k nerozeznání, neublíží jí čokoláda, víno ani krev. Díky unikátnímu složení tkaniny se nic nevsákne dovnitř. Stačí vám jen trocha vody a hadr a je po neštěstí. Navíc na místě nezůstane nikdy žádná skvrna, takže ušetříte čas i peníze za nákladné čištění.

Pošmourné podzimní dny se svou zachmuřelou náladou se ke změně v obývacím pokoji hodí snad nejlépe. Při zařizování přijdete na veselejší myšlenky a celou zimu vás bude pak hřát příjemný pocit z krásného nového obýváku. Tak ať je vám v tom vašem dobře!

Velkorysé TV stolky jsou součástí sestavy Anya 2, kterou pořídíte už za 10 960 Kč.

Výběr článků

Načítám