Článek
Zajímá vás, jak se rodí například nejslavnější česká paštika Májka se zbrusu novými recepturami, jaké chutné přísady se do ní přidávají, jak lze z paštiky udělat narozeninový dort a co dalšího s ní můžete s rodinou či vašimi přáteli zažít? Podívejte se na video s příběhem této nejoblíbenější paštiky.
Paštiky pro gurmány
Paštiky od renomovaných výrobců obsahují kvalitní maso a další chutné ingredience. Tajemství šéfkuchařů těch nejlepších výrobců paštik je ukryto ve výběru koření, jako je sůl, pepř, zázvor, skořice či muškátový oříšek. Do paštik se často přidávají i bylinky, například petržel nebo bazalka. Gurmáni ocení také brusinky, zelený pepř, ořechy nebo plátky mandlí, které paštice dodají exotickou příchuť. Do dražších paštik se však přidává také alkohol. Typický je především koňak, portské víno nebo grappa.
Základní složku u většiny paštik tvoří játra a ta jsou jak známo významným zdrojem pro život tak nezbytného prvku – železa. Obsahují také velké množství tolik potřebných bílkovin. V současnosti si můžete na trhu vybrat z nepřeberného množství trvanlivých nebo chlazených paštik. Například český výrobce Hamé jich v současnosti vyrábí více než 100 různých druhů.
Ke klasické Májce nedávno přibyly tři druhy s novými recepturami, které jsou k zakoupení v moderním skleněném obalu. Májka tak již není jen známý játrový krém, ale pochutina se zbrusu novými příchutěmi. Fanoušci paštik s brusinkami či dalšími specifickými chutěmi tak již nyní nemusejí jezdit do Paříže či do Belgie.
Zkuste recept na úžasné paštikové taštičky s mangovým salátem.