Hlavní obsah

Utrácíte za tisk dokumentů hodně peněz? Myslete na to už při výběru tiskárny

Novinky, Oki Systems

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé při nákupu multifunkční tiskárny často volí jiné zařízení, než by bylo pro jejich potřeby ideální. Místo úsporného modelu, který oboustranně tiskne, kopíruje a skenuje, volí produkt s nejnižší cenou. A pak jsou překvapeni drahým provozem.

Ovládání profesionální multifunkce snadno zvládne každý uživatel.

Článek

Multifunkce ve velkém nahrazují tiskárny, zákazník totiž získá o hodně víc při jen malém navýšení ceny, zvlášť když zařízení kupuje na pět a více let. Stále častěji se používá skenování, protože pořád více dokumentů se uchovává a spravuje elektronicky. Trendem je praktický firemní i domácí archiv s plně prohledávatelnými soubory, a to i v archivačním formátu PDF/A.

Model OKI MC562dnw tiskne rychlostí až 30 stran za minutu a je ideální pro pracovní skupiny do 20 lidí.

Standardem je automatický oboustranný tisk, skenování i kopírování, které urychlí práci a ušetří papír. Tohle například umí všechny multifunkce japonského výrobce OKI, který používá nejmodernější LED technologii, která je přesnější a odolnější než běžně používaný laser. Příkladem je malá LED multifunkce OKI MC332 s doporučenou zátěží do 2 000 stran měsíčně. Spolehlivý model s prodlouženou zárukou na 3 roky a s nižšími provozní náklady než běžné inkoustové modely. Navíc v LED tiskárnách nezasychají náplně, nemusíte se tedy bát, že by se po delším čase mohly zničit. Při výběru dejte pozor jak na jak pořizovací cenu, tak i na následné provozní a servisní náklady.

Při skenování a kopírování se používá automatický podavač papíru, se kterým stačí do podavače vložit balík papírů určených k oboustrannému naskenování, respektive poslat ke kopírování, a chytrá multifunkce se postará o zbytek. Podobně se začíná prosazovat i bezdrátový tisk, kdy multifunkce je připojena do počítačové sítě přes Wi-Fi a lze tak k ní snadno přistupovat nejen z PC a notebooků, ale i z mobilů či tabletů. Toto splňuje například multifunkční tiskárna OKI MC342dnw.

Model OKI MC562dnw tiskne rychlostí až 30 stran za minutu a je ideální pro pracovní skupiny do 20 lidí.

Nejdůležitějšími parametry pro výběr multifunkce do firmy jsou celkové provozní náklady, robustnost, duplex, kvalita spolu s rychlostí tisku a záruka. Robustnost zařízení zajistí, že zvládne měsíčně tisknout klidně i desítky tisíc stránek, jako například OKI MC562dnw. Důležitým parametrem je pro firmy také záruka. OKI patří mezi výrobce, kteří si díky kvalitním produktům mohou dovolit nabízet bezplatnou záruku rozšířenou na 3 roky. U vyšších modelů je přitom servis prováděn přímo u zákazníka, není tedy třeba stroj nikam přepravovat.

Výběr článků

Načítám