Hlavní obsah

Nebojte se pestrých barev ve svém šatníku aneb Působení barev na lidskou psychiku

Novinky, Dove

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Vhodně zvolené barvy, kterými se obklopujeme, podporují tvůrčí a dobrou náladu. Rafinovaná volba barvy oblečení může být zásadní při neverbálním působení na okolí,“ uvádí Karin Řeháková, odbornice na lidské duše, která spolupracuje se značkou Dove.

Karin Řeháková, odbornice na lidské duše, která spolupracuje se značkou Dove.

Článek

Nebojte se pestrých barev ve svém šatníku aneb Působení barev na lidskou psychiku

„Vhodně zvolené barvy, kterými se obklopujeme, podporují tvůrčí a dobrou náladu. Rafinovaná volba barvy oblečení může být zásadní při neverbálním působení na okolí,“ uvádí Karin Řeháková, odbornice na lidské duše, která spolupracuje se značkou Dove.

Jednoduše řečeno: jinak se oblečete na romantickou schůzku, jiný oděv zvolíte na pracovní pohovor.

Jak tedy působí barvy na naši psychiku?

Červenou barvu volte, když chcete působit energicky. Modrým outfitem okolí uklidníte. Trocha tyrkysové vzbuzuje sympatie. Žlutou barvou šíříte optimismus. Oranžová vás rozzáří, hnědá naznačí emoční stabilitu. V béžové a šedé budete ztělesněním serióznosti, pozor, příliš šedé působí ale chladně. Bílou outfit zjemníte a dodáte svěžest, v černé budete elegantní a tajemná.

„Rozhodně doporučuji nebát se barev, naslouchat své intuici a oblékat si to, v čem se cítíme dobře. Pokud totiž prožíváme vnitřní spokojenost a líbíme se samy sobě, vysíláme pozitivní signály do svého okolí, které nám je rádo oplatí.“ říká odbornice na lidské duše, která spolupracuje se značkou Dove. „Díky novým antiperspirantům Dove Invisible Dry , které prokazatelně nezanechávají žádné stopy na 100 barvách, můžeme oblékat jakoukoliv barvu, která nám sluší.”

 Pro více informací klikněte na www.dove.cz

Výběr článků

Načítám