Hlavní obsah

Top 3 místa, kam nyní na dovolenou

Novinky, EXIM tours a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí, které nám letošní zima připravila, nahrává cestovatelům. Za sluncem se tak můžete vypravit pouze k Rudému moři či do exotiky a brázdit zasněžené svahy zase jen v Alpách. Doporučíme vám 3 nejlepší místa, kam nyní vyrazit na dovolenou.

Srí Lanka

Článek

1. Zasněžené Alpy

Ať už se rozhodnete pro Itálii, Rakousko, Francii či Švýcarsko, všude si skvěle zalyžujete na stovkách kilometrů upravených sjezdovek. Na rozdíl od České republiky je v Alpách sněhu dost, takže se můžete těšit na upravené svahy, a tak i skvělou dovolenou s výborným servisem.

V Itálii si vyberte například Livigno či Val di Fiemme. V prvním případě na vás čekají o něco ostřejší sjezdovky, upravený běžecký okruh, ale i takové speciality jako jízda na koních po zasněžených pláních či jízda na sněžných skútrech. Livigno je navíc bezcelní zónou, takže se můžete těšit na výhodné nákupy. Val di Fiemme je jako stvořené pro rodiny s dětmi. Dolomity tu zaručují mírnější svahy a obrovské, navzájem propojené areály, kde si vybere každý. Itálie je navíc vždy zárukou sluníčka a dobrého jídla.

Výhodou dovolené v Rakousku je jeho rychlá dostupnost a skvělý poměr cen za ubytování a skipasy ke službám. Zkušenějším lyžařům lze doporučit například Kaprun či Hintertux. Začátečníci a rodiny s dětmi si zase lépe zalyžují například v Zell am See.

Do vybraných středisek v Itálii i Rakousku se navíc s Exim tours dostanete autobusovou dopravou.

Lyžování v Rakousku

2. Slunný Egypt

Egypt je zemí, kam můžete za sluncem vyrazit po celý rok. Dokonce i teď se tam teploty šplhají k příjemným 25 stupňům ve stínu a velmi podobnou teplotu má i moře. Bez problémů tak můžete strávit dovolenou odpočinkem na pláži a koupáním, šnorchlováním či potápěním v Rudém moři, jehož bohatství a podmořský život srovnávají zkušení potápěči pouze s exotickými destinacemi vzdálenými tisíce kilometrů.

Luxusní hotelové 4 a 5* resorty ležící na plážích nabízejí komfortní ubytování a dokonalý servis, který vám zaručí naprosto bezstarostnou dovolenou a zábavu například díky přítomnosti nejrůznějších bazénů, tobogánů a skluzavek. Vypravit se ale můžete také na řadu fakultativních výletů jako třeba na tyrkysovým mořem omývaný ostrov Giftun, do bájného Luxoru či Káhiry.

Hurghada vám nabídne rušné městečko, kam se můžete vypravit posedět do kavárny nebo za nákupy do nespočtu egyptských obchůdků na hlavní třídě. Pokud hledáte spíše klidnější oblast bez turistů, zvelte letovisko Marsa Alam.

Lyžování v Rakousku

3. Rajská exotika

Pokud toužíte po opravdovém létě se vším všudy, nechte se zlákat vzdálenou exotikou. Dovolenou si můžete vychutnat na slunných dlouhých plážích například v Senegalu, na Srí Lance či Maledivách nebo v Karibiku. S Exim tours se do těchto rájů dostanete za pár hodin přímými lety z Prahy. Ve skvěle vybavených hotelových resortech si pod sklánějícími se palmami můžete pochutnávat třeba na koktejlech z výborného karibského rumu či zdejších mořeských specialitách. Například Isla Margarita je ale také branou do překrásné Venezuely, kde můžete spatřit majestátní stolové hory a také nejvyšší vodopád světa Salto Angel. V Senegalu nebo v Keni se vypravíte na divoké safari v otevřených vozech, a budete pozorovat divoká zvířata v jejich přirozeném prostředí. Na Kubě se zastavil čas a vy se tak rázem octnete v koloniální době s překrásnou architekturou a starými americkými vozy. Ostrovy pohody, kde nikdo nespěchá, jsou Jamajka, Bali, Maledivy, Mauricius nebo Zanzibar. A projet se na slonech a dozvědět se vše o čaji můžete na Srí Lance.

Svou dovolenou na lyžích nebo v exotice si můžete vybrat na nových internetových stránkách cestovní kanceláře Exim tours: www.eximtours.cz

Výběr článků

Načítám