Hlavní obsah

Po stopách Lichtenštejnů na jižní Moravě a v Dolním Rakousku

Novinky, Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava, z.s.p.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rod Lichtenštejnů po více než osm století budoval a dával tvář krajině, která je dnes jednou z perel pokladnice historického a kulturního bohatství České republiky i Rakouska. Centrála cestovního ruchu-Jižní Morava a obec Wilfersdorf Vás zvou na cestu po stopách tohoto významného šlechtického rodu.

Zámek Valtice

Článek

V rámci projektu „Po stopách Lichtenštejnů na jižní Moravě a v Dolním Rakousku“ budou zpřístupněny v roce 2014 pro návštěvníky výstavy vážící se k osobnostem a životu Lichtenštejnů: „Vojenské tradice Lichtenštejnů a knížecí garda“ ve Slavkově u Brna, „Život a dílo Gundukara z Lichtenštejna“ v Moravském Krumlově, „5. výročí diplomatických styků České republiky s Lichtenštejnskem“ v sídle Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Stálé expozice se otevřou během jara 2014 na zámcích v Mikulově a Valticích, další expozici můžete navštívit v Dolním Rakousku na zámku Wilfersdorf.

Během roku se konají workshopy pro širokou veřejnost. Nejbližší plánovaný workshop připravujeme na téma osobnosti knížete Karla Eusebia z Lichtenštejna. Koná se dne 13. 12. 2013 od 15 hod. v prostorách Moravské galerie v Brně, vstup je zdarma.

O akcích, výstavách a další informace k rodu Lichtenštejnů se zájemci dozvědí na webové stránce projektu www.liechtensteinove.cz v jazyce českém, německém a anglickém.

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, Radnická 2, 602 00 Brno, www.ccrjm.cz

Výběr článků

Načítám