Hlavní obsah

Nejkrásnější dárek – opravdu, nepřeháním!

Novinky, Ivana Macová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Něco takového jsem vůbec nečekala. Párkrát jsem si v časopisech všimla inzerátů na Svatou Kateřinu někde na Vysočině; já ale inzerátům nevěřím a upřímně řečeno, nedovedla jsem si představit, že by ta reklama nepřeháněla. Radka dostala od manžela k Vánocům poukaz na víkendový pobyt ve Svaté Kateřině pro dva. Měsíc mne přemlouvala, abych jela s ní.

Relax ve wellness po masáži byl taky zážitek

Článek

V zimě se mi moc nechtělo, ale nakonec jsem se dala ukecat. V pátek odpoledne jsme vyrazily z Prahy, směr Resort Svatá Kateřina. Bylo to nakonec blíž, než jsme čekaly. Za hodinu a půl jsme dorazily do Počátek, zaparkovaly na parkovišti, kde nás naložil hotelový mikrobus, který se serpentinami rychle vyšplhal do zasněžených lesů. Do Kateřiny se totiž autem nedostanete.

Projely jsme nádhernou, dlouhou alejí staletých listnáčů a zastavily před velkou, na první pohled nedávno zrekonstruovanou budovou. Žádný zázrak architektury.

Sotva jsme vystoupily z autobusu, zaskočilo nás ticho; ticho tak naprosté, že by se dalo krájet. Teprve v Kateřině jsem si uvědomila, že my, lidé z města, už vůbec nevíme, jak opravdové ticho vypadá.

Ubytovali nás na hlavní budově, ve které je recepce, wellness, restaurace a kavárna a nádherný obchůdek, ve kterém musí, každé normální ženské, oči přecházet. A nejen tam, interiér hotelu je zařízen s velkým vkusem. Něco takového jsme na Vysočině vůbec nečekaly.

V resortu Svatá Kateřina je krásně po celý rok.

Pokoj byl čistý a voňavý. Chyběla však bedna, jak říká pubertální synátor, a to nás trochu vyvedlo z míry. Teprve v neděli večer, na cestě domů, jsme se s Radkou shodly, že víkend bez manžela, bez dětí a bez televize, byl senzační.

Fantasticky jsme si odpočinuly a výborně se vyspaly. Mimochodem, postele jsou v Kateřině bezkonkurenční, lepší než doma. Jídlo v restauraci bylo vynikající (čekankový salát s jablky a ořechy nebo šafránové rizoto s krevetami) a wellness, to se slovy nedá popsat. Dopřála jsem si ájurvédskou olejovou masáž Abhyanga a v neděli čakrovou masáž lávovými kameny a cítila se, bez přehánění, jako znovuzrozená. Radka si dala hned v pátek ájurvédskou terapii Shirodhara, v sobotu lymfatickou anticelulitní masáž a v neděli omlazující a očišťující koupel a masáž v zeleném čaji.

V resortu Svatá Kateřina je krásně po celý rok.

Odjížděly jsme po těch dvou dnech ze Svaté Kateřiny spokojené, s klidem na duši, a jestli je něco jisté, tak to, že se tam brzy vrátíme. Nestihly jsme projížďku na koních ani kosmetiku a manikúru. Příště chceme určitě zkusit jógu se Zuzkou Klingrovou a Pilates a taky uvažujeme o nějakém detoxikačním programu.

Výběr článků

Načítám