Hlavní obsah

Nemusíte platit více za energie! Předokenní rolety = vaše úspora

Novinky, LOMAX & Co s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni musíme čelit růstu cen energií a platit nehorázné částky. Proto je potřeba si uvědomit, že skutečná spotřeba energie je pouze na nás! Jak efektivně snížit výdaje za energie, když zateplení domu nemusí být vždy dostačující?

předokenní rolety

Článek

Okny uniká až 30 % tepelné energie

Lidské oko nedokáže teplo vnímat. Díky termokamerám však můžeme převést záření na elektrický signál, a tak unikající teplo zviditelnit. Na termosnímku je potom možné určit jakékoliv množství referenčních bodů, a zjistit tak, jaká je venkovní teplota v daném místě.

Záběr termokamery – vlevo zatažená, vpravo vytažená roleta

Ve zde uvedeném případě bod Z1 ukazuje teplotu zatažené rolety, bod Z2 teplotu fasády, bod Z3 teplotu okna s vytaženou roletou, bod Z4 teplotu země. Zatímco teploty bodů 1,2 a 4 se jen nepatrně liší od teploty okolního vzduchu (cca o 1 °C), teplota okna (bod 3) je o 9,2°C teplejší než vzduch. Z toho vyplývá, že dochází k opravdu velkým tepelným ztrátám.

Záběr termokamery – vlevo zatažená, vpravo vytažená roleta

Předokenní rolety jsou vaší nejlepší investicí

Při dnešních cenách za energie a teplo jsou právě předokenní rolety LOMAX ideální návratnou investicí. Předokenní roleta navíc snižuje hlučnost až o 16 dB, což ocení každý, kdo má tu smůlu, že jeho okna vedou do hlučné ulice. Dokážou ale ještě víc – ochrání okna před silným větrem, bouří a krupobitím, v létě pomáhají udržet v interiéru chladnější klima a zároveň chrání vybavení před nežádoucími slunečními paprsky. A co je v dnešní době dalším kladem předokenních rolet, je fakt, že jsou velmi účinnou překážkou pro zloděje.

Záběr termokamery – vlevo zatažená, vpravo vytažená roleta

Předokenní rolety LOMAX jsou zkrátka nejlepším strážcem tepla, soukromí a bezpečí každého domova. Tak proč je nezkusit? Stačí jen oslovit některého z autorizovaných prodejců, jejichž mapu i veškeré kontakty najdete na webových stránkách www.lomax.cz.

Výběr článků

Načítám