Hlavní obsah

Venkovní žaluzie a rolety – správná volba pro úsporu energie

Novinky, SERVIS CLIMAX a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stupňující se nároky na kvalitu bydlení a neustálý tlak na úsporu energií vedou obyvatele rodinných domů i bytů k používání venkovních žaluzií a rolet. Svými vlastnostmi zaručují nejlepší ochranu proti slunci a v letním i zimním období výraznou úsporu energie.

Venkovní žaluzie C-80

Článek

Venkovní žaluzie jsou díky svému umístnění před okny jednou z nejúčinnějších tepelných ochran budov. Při staženém stavu odráží světelné paprsky a nedovolují jejich proniknutí do interiéru. Tím příznivě ovlivňují tepelné klima uvnitř budovy, aniž by bylo použito dalších elektrických zařízení, např. klimatizace. Pomocí naklápění lamel umožňují plynulou regulaci denního světla, a současně umožňují přirozené větrání otevřeným oknem. Mohou být ovládány klikou nebo motorem.

Venkovní rolety podomítkové

Venkovní rolety lze využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako zábranu před únikem tepla skrz okenní otvor. Díky svým tepelným vlastnostem výrazně zvyšují izolační schopnosti oken, které současně chrání před nepříznivým počasím, a znatelně tak prodlužují jejich životnost.  Představují také vynikající protihlukovou ochranu. Znesnadňují vniknutí nežádoucích návštěvníků do domu, protože jsou proti nadzvednutí chráněny speciální pružinou. Jejich ovládání je různorodé. V oblibě je komfortní ovládání motorické, ale využít lze i ovládání ruční.

Pokud Vás tyto řádky přesvědčily o důležitosti venkovních žaluzií a rolet, navštivte www.climax.cz, kde se dozvíte více.

Výběr článků

Načítám