Hlavní obsah

Bezkontaktní karty jsou na vzestupu. Plaťte rychle a pohodlně

Novinky, Fio banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi v obchodech čím dál častěji platí bezkontaktními kartami, zvyšuje se i počet obchodníků, kteří tuto službu umožňují. Platit snadno, rychle a pohodlně můžete nyní i vy.

Paypass

Článek

Moderní forma placení se prosazuje i v České republice, nejen fandové nových technologií si pořizují bezkontaktní karty. Mohou tak platit, aniž by kartu pustili z ruky – prostě ji jen přiloží k terminálu u pokladny a po „pípnutí“ se dozví, že platba byla schválena. Je to rychlé, jednoduché a pohodlné. Bezkontaktně lze platit drobné výdaje a nákupy, v ostatních případech je standardně při placení zadáván PIN a karta je použita tradičním, kontaktním způsobem.

Kde můžete bezkontaktně zaplatit i vy? Prodejen s touto službou jsou již v České republice stovky, jde například o obchody Billa, Interspar, Penny Market, Žabka nebo Datart. Další oznamují plány na brzké připojení, a tak míst stále přibývá.

Fio banka má nyní ve své nabídce bezkontaktní karty MasterCard Paypass. K účtu bez poplatků za vedení i běžné transakce tak můžete získat moderní nástroj pro vaše platby.

Výběr článků

Načítám