Hlavní obsah

Soutěž Global Management Challenge zná svého vítěze

Novinky, Global Management Challenge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci března proběhlo národní finále soutěže GMC, kterou poprvé v historii organizovala Vysoká škola finanční a správní. Vítězný tým čeká souboj o světové prvenství ve finále, které se odehraje v polovině dubna v Kyjevě.

Global Management Challenge

Článek

České finále se konalo ve čtvrtek 22. března v prostorách Vysoké školy finanční a správní. Vyhlášení v Brožíkově sále Staroměstské radnice v Praze pak v úterý 27. března 2012. Zvítězil čtyřčlenný tým reprezentující Masarykovu univerzitu v Brně, který soutěží prošel pod patronstvím společnosti Seznam.cz.  Souboj o prvenství byl přitom do poslední chvíle napínavý, do závěrečného kola totiž v čele soutěže stál tým ze Západočeské univerzity.

Vyhlášení vítězů se tak v Brožíkově sále neobešlo bez velkých emocí. První cenou, kterou do soutěže dodal organizátor, bylo již tradičně studium MBA realizované se City University of Seattle  pro všechny členy vítězného týmu. Řadu hodnotných cen do soutěže ale věnovali i další partneři a patroni soutěže v čele s generálními partnery Seznam.cz a OVB Allfinanz ČR.

České edice se zúčastnilo celkem 64 týmů, z nichž po pěti rozhodnutích prvního kola postoupilo do finále osm nejlepších. Národní finále se konalo na půdě Vysoké školy finanční a správní. Do soutěže se zapojily týmy z celkem 16 vysokých škol a univerzit pod patronátem devíti firem.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako sponzoři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí ale jsou plně na studentech.

Generálními partnery soutěže se v letošním roce v České republice staly společnosti Seznam.cz a OVB Allfinanz ČR.

Další podrobnosti naleznete na webových stránkách soutěže www.czechgmc.cz.

Výběr článků

Načítám