Hlavní obsah

Konec Fidorky, jak ji známe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý z nás si z dětství pamatuje a dodnes občas kupuje kulatou sladkou oplatku, která je tu s námi již téměř půl století. Fidorku, oblíbenou u dětí i dospělých, ale čeká revoluční změna. Nový hranatý tvar a změna výslovnosti názvu.

Kraft Foods CR

Článek

Fidorka, jak ji známe, tak bude k dostání pouze do soboty 31. března, kdy z pultů zmizí poslední kusy v tradičním kulatém tvaru. Od neděle se mohou všichni milovníci čokoládových sušenek těšit na zcela novou, hranatou Fidorku.

„Z marketingových a vědeckých výzkumů vyplývá, že éra kulatých oplatek končí. Spotřebitelé se stále více přiklánějí k hranatým tvarům, největší budoucnost má jednoznačně čtverec,“ říká Karel Hranáč z výzkumné společnosti HranaIN. Zároveň se výrobce rozhodl, že od dubna začne používat novou výslovnost „fiedorka“, která odkazuje na zakladatele značky, pekaře Kašpara Fiedora.

S novou podobou se těžko smiřuje Veronika Kulatá, která je Fidorce věrná již přes dvacet let. „Provází mě skoro celý život. Nakoupila jsem si staré Fidorky do zásoby, nevím, jak si na tu novou zvyknu.“

Fidorka sice změní tvar, ale na pultech obchodů stále zůstane ve všech pěti chuťových variantách, které poznáte podle typických barevných obalů.

Další informace o nové Fidorce najdete na této stránce http://www.facebook.com/Fidorka

Výběr článků

Načítám