Hlavní obsah

Příjemné a komfortní bydlení zajistí vhodně zvolené stínění

Novinky, Petra Jurečková, SERVIS CLIMAX a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvědavé pohledy kolemjdoucích, světlo pouličních lamp, ostrý svit slunečních paprsků, to všechno dokáže pocit soukromí nebo pohodu při bydlení značně narušit. I proto je na místě uvažovat o vhodném stínění. Jeho výběr není jednoduchý, je důležité vědět, jakou funkci má stínění plnit.

Calypso

Článek

Ideální je kombinace vnitřního a venkovního stínění

Chcete-li v obydlí dosáhnout optimální tepelné a klidové pohody, je vhodné zvolit venkovní žaluzie nebo rolety. Zachytí tepelné záření vně budovy a zabrání jeho prostupu do interiéru. Nedochází k přehřívání vnitřních prostor a uživatel tím šetří výdaje spojené s užíváním klimatizace nebo může klimatizaci použitím venkovních žaluzií částečně nahradit. Výhodou venkovních rolet je i ochrana proti hluku, kterou ocení především majitelé obydlí v blízkosti frekventovaných míst.

Praktickou funkci venkovního stínění může uživatel v interiéru doplnit použitím vnitřních žaluzií či látkových rolet. Vnitřní žaluzie jsou vhodné pro všechny typy oken a výrobci nabízejí širokou paletu barev a provedení. Interiérové látkové rolety díky pestré nabídce materiálů, vzorů a dekorů vkusně doplní každý prostor. Stávají se designovým prvkem interiéru, který při vhodném výběru látky plně nahradí záclony a závěsy.

Kvalitní stínění vám zpříjemní bydlení, vyplatí se proto věnovat jeho výběru pozornost a neslevovat ze svých požadavků. Při řešení stínění domu či bytu je každopádně z čeho vybírat. Přejeme Vám šťastnou ruku.

Výběr článků

Načítám