Hlavní obsah

Chraňte své dítě proti žloutence typu A

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastupuje vaše dítě do školky? Chraňte ho před infekčními nemocemi. Nyní můžete na očkování proti žloutence typu A pro své dítě ušetřit.

GlaxoSmithKline

Článek

V kolektivu dětí se dobře daří infekcím. Žloutenka typu A není výjimkou. Nejčastěji jí u nás onemocní děti do čtyř let věku. Na jejich ochranu je vhodné myslet ještě před jejich vstupem do kolektivu. Očkování je pro děti od dubna do konce června dostupnější.

Infekční nemoci se v kolektivu mohou rychle šířit, žloutenka typu A není výjimkou. U nás jí onemocní nejčastěji děti do čtyř let věku, tedy v období, kdy nastupují do školky. Rodiče je mohou chránit díky očkování. Od dubna do konce června nebo do vyprodání zásob mohou rodiče výhodně zakoupit obě dávky vakcíny Havrix Junior proti žloutence typu A, které jsou při prodeji na úrovni výrobce zvýhodněny slevou 20 %. Na každé dávce tak lze ušetřit přibližně 200 Kč.

Nakazit se mohou všichni vnímaví jedinci

Nakazit se mohou všichni vnímaví jedinci Zvláště očkováním nechráněné malé děti, které si často dávají ruce a různé předměty do úst, patří k rizikovým skupinám. Virus žloutenky typu A je totiž velmi odolný, při pokojové teplotě dokáže dlouho přežít např. na oblíbené hračce, v jídle či nápoji. K jeho přenosu stačí, když si dítě strčí do úst prsty, ve kterých drželo virem kontaminovaný předmět.

Nakazit se mohou všichni vnímaví jedinci Zvláště očkováním nechráněné malé děti, které si často dávají ruce a různé předměty do úst, patří k rizikovým skupinám. Virus žloutenky typu A je totiž velmi odolný, při pokojové teplotě dokáže dlouho přežít např. na oblíbené hračce, v jídle či nápoji. K jeho přenosu stačí, když si dítě strčí do úst prsty, ve kterých drželo virem kontaminovaný předmět. Účinnou prevencí je očkování

V ČR je k dispozici vakcína, která je vyvinuta speciálně pro děti od 1 do 15 let věku. Vakcína Havrix Junior se očkuje ve dvou dávkách s odstupem šesti až dvanácti měsíců od podání té první.

Více zde.

Vakcína Havrix 720 Junior monodose je vázána na lékařský předpis a není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Vakcinační akce pro rok 2012 povolena MZ, č.j.: 79319/2011/OVZ. Před aplikací si, prosím, přečtěte příbalovou informaci. O očkování proti žloutence typu A se poraďte se svým pediatrem.

CZ/HAV72/0011/12

Výběr článků

Načítám