Hlavní obsah

Češi houfně mění penzijní fondy, mají poslední šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi houfně mění penzijní fondy, mají poslední šanci. Využívají online portály, kde oceňují rychlost, možnost porovnání všech firem a bonus až 3.000 při sjednání smlouvy. Navíc vše zdarma a z pohodlí domova bez agenta v obýváku.

Sfinance

Článek

Opět se projevuje český fenomén – řešit věci na poslední chvíli. Kvůli penzijní hysterii, která nyní zavládla, jsme museli posílit back office, abychom vyřídili všechny požadavky včas,“ říká Martin Špaček, jednatel společnosti Financial Solutions and Services, provozovatel portálu Sfinance.cz.

Převody mezi penzijními fondy za poslední 2 měsíce narostly geometrickou řadou. Jestliže během roku 2011 bylo realizováno přibližně 50.000 převodů, za dva měsíce roku 2012 může číslo dosáhnout magickou hranici 100.000. Většina lidí si totiž až na poslední chvíli uvědomuje, že změnou penzijního fondu, která je možná jen do 28. 2. 2012, si mohou přijít na nemalé peníze.“

Porovnejte si výkonnost Vašeho fondu ZDE

Odborníci varují před neuváženou změnou fondu. Je dobré si nejprve zjistit informace o jednotlivých penzijních fondech, zejména je důležité dívat se na výnosy v delším časovém období, minimálně 5 let, nikoli na zhodnocení za poslední rok.

Například portál www.Sfinance.cz nabízí vše na jednom místě: podrobné informace o výkonnosti jednotlivých penzijních fondů, statistiky počtu klientů, podílů na trhu, nejčastější dotazy klientů…

Za klienta navíc vše potřebné zařídí zdarma: jak výpověď u stávajícího fondu, tak i přihlášení k fondu novému.

„Naši klienti oceňují jednoduchost a přehlednost portálu. Příjemným benefitem je prémie3.000 Kč, kterou vyplácíme každému klientovi, který uzavře penzijní připojištění na našich stránkách,“ říká Martin Špaček.

Na závěr několik otázek, které řeší naši klienti:

Do kdy musím stihnout převod?

Posledním dnem na podání výpovědi je 28. 2. 2012. Pokud nám dopoledne 28. 2. doručíte novou smlouvu a výpověď (poštou nebo osobně), ještě týž den umíme vše zařídit.

Co se stane, když nedoručím výpověď stávajícímu penzijnímu fondu včas (do 28. 2.)?

Nic. Zůstanete u původního penzijního fondu. Určitě se nestane to, že byste najednou nebyli v žádném fondu.

Z čeho financujete bonus za uzavření smlouvy?

Vše řešíme přes internet, proto neplatíme žádné provize. Tyto peníze dáváme našim klientům.

Co když penzijní připojištění nemám a chci si ho založit?

Můžete si ho založit jen do konce roku 2012. Od příštího roku bude možné si sjednat jen upravené penzijní připojištění – bez garance navrácení vložených peněz.

Výběr článků

Načítám