Hlavní obsah

Češi si pod stromeček nadělují kvalitní ojeté automobily

Novinky, AutoEsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České rodiny letos utratily v průměru 12 400 korun za vánoční dárky, což je sice méně než v loňském roce, ale při porovnání s ostatními evropskými zeměmi se ukazuje, že Češi letos šetřili ze všech Evropanů nejméně.

Článek

Někteří obchodníci zároveň potvrdili, že se jim ve srovnání s loňským rokem tržby dokonce zvýšily. Zákazníci totiž v masové míře využili speciálních vánočních akcí a slev. Podle průzkumu v českých autobazarech se dokonce ukázalo, že v mnohých českých rodinách se pod stromečkem objevily klíčky od nového automobilu. "Je to dáno především atraktivní cenovou nabídkou, která je v našem případě navíc podpořena různými akcemi, kdy zákazník může získat například zimní pneu zdarma, dálniční známku, novou lékárničku a další benefity", říká Pavel Foltýn, tiskový mluvčí Auto ESA a dodává: "Prosincové slevy a výprodejové akce vedou k rekordním prodejům a proto jsme se rozhodli, že v podobném duchu budeme pokračovat i v prvních týdnech roku 2011“.

1.    Jaká je Vaše zkušenost s nákupem vozidla v Auto ESA?

Vynikající. Bylo to jako sen. Občas mrknu na stránky ESA a ťuknul jsem užitková vozidla. A vyskočil tam na mě Fiat Scudo 1999, přesně takový typ dodávky, se kterou jezdíme na naše akce Mobility Clubu a Ministerstva dopravy ČR, věnované bezpečnosti. Přitom vozíme předváděcí elektrický skútr, aby kaskadér mohl některé věci demonstrovat i ve školních halách. Vždycky jsme si dodávku někde složitě půjčovali a to přináší starosti, přesuny, taxíky… Tohle auto je z Holandska, servisované, s historií a vším co k tomu patří, naprosto v pořádku. A to je u koupě ojetého vozu základ. Bylo mi jasné, že ESA by špatné auto nevykoupilo.

2.    Co Vás při prodeji překvapilo?

O profesionalitě u ESA vím – to je jasné. Ale překvapila mě rychlost, se kterou se mnou VŠECHNO vyřídili. Domluvil jsem si předváděcí jízdu na pátek 15.00. A v 19.00 mi technik přivezl koupené auto domů na Smíchov. Koupeno, ověřený úvěr, podepsáno, pojištěno. Uznejte – není to sen? Navíc vše v pohodě. Jo, a jen tak mimoklusem mi kluci v užitkových vozidlech ke kávičce opravili zadní lampu u auta, se kterým jsem přijel.

3.    Kdyby bylo totožné vozidlo nabízeno v tiskové inzerci o 15% levněji, koupil byste ho? Proč?

Ani náhodou! Vykuků už jsem potkal v životě dost. A tyhle věci by měly být člověku vždycky trochu podezřelé. Navíc dnes jsou ve hře na silnici nejen lidské životy a bezpečnost, ale i právní dopad a zodpovědnost, ze které může být klidně malér na celý život. Nemluvě o tom, že sociální důsledky tragických nehod jsou nevyčíslitelné. Chodím také do škol přednášet do projektu (Ne)zvratné osudy a vím, o čem mluvím. Proto je pro mě důležité, že se o všechny tyhle věci postarají profesionálové.

4.    Doporučil byste Auto ESA svému nejlepšímu příteli? Proč?

Jasně! Protože máš-li dobrého přítele, máš víc než on. A dobrá rada, týkající se dobrého auta, je podle mě k nezaplacení.

Nákup nového automobilu v Auto ESA doporučuje i Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia, která se, mimo jiné, zaměřuje na prověřování původu a historie ojetých vozidel prodávaných na českém a slovenském trhu: „Zákazník by měl od autobazaru požadovat určitý standard. V současné době větší bazary garantují stav najetých kilometrů, poskytují nadstandardní záruky, provádějí předprodejní servis vozidel, nabídnou zákazníkovi finanční služby, pojištění vozidla na místě apod. V r. 2008 jsme spustili internetový systém AUTOTRACER na kontrolu historie ojetých vozidel a zavedli hodnocení vozidla podle OSVĚDČENÍ Cebia REPORT“, říká Pajer a dodává: „Autobazar Auto ESA začal tento systém, jako vůbec první bazar v ČR, využívat a poskytovat garance na stav najetých kilometrů. Auto ESA je proto autobazar, který mohu jednoznačně doporučit k bezpečnému nákupu“, uzavírá Pajer.

Výběr článků

Načítám