Hlavní obsah

Co je pravdy na rčení "Čím větší auto, tím menší..."?

Novinky, Mgr. Pavel Ševčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Beckham, nebo dokonce Kevin Kostner, o těchto známých osobnostech se všeobecně ví, že dávají přednost velkým, silným autům.

Článek

Dnes jsme se rozhodli bořit nebo naopak potvrzovat mýty. Téměř každý z nás zná rčení „Čím větší, silnější, výkonnější auto, tím menší penis.“ Co je na tom pravdy?

Na názor jsme se zeptali jednoho z předních českých odborníků v oblasti sexuologie Prof. PhDr. Petra Weisse, Ph.D.

Pane profesore, všeobecně se tvrdí, že má-li muž velké silné auto, kompenzuje tím problém v sexuální oblasti.

Někdy se to skutečně říká, ale tato moudra nemusí být vždy platná. Zatím neexistují žádné výzkumy, které by to potvrzovaly. 

Jde jen o velikost a nebo se může jednat i o selhání?

Erektilní selhávání je samozřejmě mnohem větší problém než zdánlivě nedostatečná velikost penisu. Vede dříve nebo později k narušení vztahů i v jiných oblastech a k vzájemnému odcizení partnerů. 

Hovoří se o tom, že porucha erekce postihuje téměř polovinu mužů nad 45 let. Kdy se jedná o jednorázové selhání a kdy je to již věc, kterou je třeba léčit?

Ojedinělé selhání je naprosto normální a nemělo by muže znejistit. Nicméně pravidelná a opakovaná neschopnost soulože může svědčit i o vážném systémovém onemocnění, jako je hypertenze nebo cukrovka, a kde je erektilní dysfunkce často jedním z prvních příznaků. Proto by v těchto případech měl muž překonat svůj stud a měl by vyhledat odborníka. 

Je nyní k dispozici vůbec něco, co mužům dokáže pomoci. Něco právě tak silného jako ono zmiňované auto?

Jsme první generací mužů v historii lidstva, která má k dispozici skutečně účinné léky na erektilní problémy. Podle výzkumů tyto tzv. inhibitory fosfodiesterázy typu 5 účinně pomohou asi 80 % mužů s poruchou erekce.

Děkuji za rozhovor. 

Co tedy říci závěrem? Rčení „má-li muž velké silné auto, má problémy v sexuální oblasti“ jsme nepotvrdili ani nevyvrátili a proto vlastníci velkých silných aut, nemusíte mít obavy. Leč je třeba říci jinou věc, jestliže patříte mezi ty, kteří opakovaně selhávají při souloži, může se jednat o závažné onemocnění a proto je nutné svěřit se svému lékaři. Ušetříte si tím nejen problémy ve vztahu, ale i možné další zdravotní problémy, které se na tento problém vážou. Více informací a příběhy některých mužů, kteří si prošli těmito problémy naleznete na  www.lecbaerekce.cz.

Výběr článků

Načítám