Hlavní obsah

Před cestou na Slovensko se výhodně pojistěte v Union pojišťovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při návštěvě slovenských hradů či procházce slovenskou přírodou nezapomínejte na rizika. Slovenské hory podcenil už nejeden zahraniční turista.

Článek

Slovensko, oblíbená dovolenková destinace českých turistů, není Čechy vnímáno jako zahraničí. Na cestovní pojištění Češi často zapomínají a vystavují se tak riziku nečekaných výdajů. V případě onemocnění nebo úrazu totiž Evropský průkaz nestačí.

Pokud máte EPZP, na Slovensku, jako v členském státě EU, zaplatíte za ošetření nebo za léky stejnou spoluúčast jako místní občané. Tento průkaz navíc platí jenom ve veřejných zdravotnických zařízeních. Léčba alergie se na Slovensku pohybuje už od 375 Kč, zlomenina nohy od 1 250 Kč, převoz pacienta do vlasti vyjde téměř na 20 000 Kč.

Neplaťte víc, když nemusíte

Slovenská Union pojišťovna s nejdelší působností na slovenském trhu nabízí českým turistům výhodné cestovní pojištění pro Slovensko. Rodina s dětmi do 18 let, bez ohledu na počet dětí, při 7denním pobytu v SR zaplatí za pojištění léčebných nákladů 203 Kč. V případě, že navštíví slovenské hory a připojistí se pro případ zásahu HZS, doplatí 210 Kč. S pojištěním od Unionu se tak vyhnou nákladům na spoluúčast na ošetření a na léky, převoz do nemocnice nebo převoz do vlasti.

Jak se pojistit?

Cestovní pojištění Union si můžete sjednat z pohodlí domova na stránce www.unionpojistovna.cz. Výhodou je rychlost, jednoduchost a dostupnost. Můžete si jej sjednat i ve vybraných CK.

Výběr článků

Načítám