Hlavní obsah

Augmented reality v mobilních telefonech

Novinky, MEDIATEL, spol. s r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontakty ze Zlatých Stránek.cz můžete už mít k dispozici kdykoliv, stačí vám k tomu mobilní telefon, existuje ale i speciální aplikace pro iPhone. A víte, co je to rozšířená realita neboli augmented reality?

Článek

Mobilní telefon má už dnes téměř každý, a proto je ideálním prostředkem pro vyhledávání kontaktů na osoby nebo firmy. Koncem minulého roku představily Zlaté stránky aplikaci pro telefony iPhone. Je k dispozici zdarma a 3 týdny byla nejstahovanější aplikací na CZ iTunes Store.

Od začátku letošního roku je přes 2 mil. kontaktů dostupných všem uživatelům mobilních telefonů a dalších mobilních zařízení jako PDA, a to pomocí služby fungující na základě xHTML. K dispozici jsou přes mobilní internet na m.zlatestranky.cz.

Novým trendem v mobilním hledání je  tzv. augmented reality. Stačí se dívat přes fotoaparát mobilního telefonu kolem sebe a informace o firmách a osobách z databáze Zlatých Stránek.cz se zobrazují podle vámi zadaných parametrů na displeji přímo před vámi. Potřebujete však telefon vybavený GPS a kompasem.

Aplikace (Layar) je podporována zatím pouze v telefonech s OS Android a telefonu Apple iPhone 3GS. Je ke stažení zdarma přímo z telefonů, na Android Marketu nebo iTunes.

Výběr článků

Načítám