Hlavní obsah

Za vším stojí zaměstnanci

Novinky, T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V každém ohledu si uvědomujeme, že to nejcennější, co T-Mobile má, jsou jeho lidé. Proto se snažíme vytvářet příjemné a motivující pracovní prostředí a věnovat maximální pozornost tomu, co ovlivňuje pracovní výkon. I proto obléká dres T-Mobile denně více než 2500 zaměstnanců.

Článek

Naši technici staví sítě a pečují o ně bez ohledu na nepřízeň počasí, operátoři Zákaznického centra v Hradci a Lounech odpovídají na vaše dotazy 24 hodin denně, na 400 asistentů vás obsluhuje v 67 Značkových prodejnách, jimiž ročně projde na 2,5 milionů lidí.

Pracovní výkon a nasazení nejen na těchto exponovaných pozicích ovlivňuje samozřejmě to, jak se u nás zaměstnanci cítí. Snažíme se proto, aby naši lidé věděli, že za dobrou práci budou odměněni, že nové nápady se cení a že rozhodujícím kritériem je zákaznický přístup.

Samozřejmostí je příjemné pracovní prostředí a široká nabídka možností vzdělávání, která umožňuje dlouhodobý rozvoj každého zaměstnance. Intenzivní komunikace se zaměstnanci má mnoho podob – od denně aktualizovaného intranetu, přes magazín echo, až po setkání s managementem, online přenosy tiskových konferencí či neformální akce nejen pro zaměstnance, ale i jejich rodiny.

Zaměstnanecké výhody

T-Mobile nabízí širokou škálu zaměstnaneckých výhod, z nichž si může vybrat opravdu každý – sportovec, milovník kultury, starostlivý rodič i vyznavač adrenalinových sportů. Samozřejmou výhodou je zaměstnanecký telefon a tarif, stejně jako možnost vyzkoušet si jako první nové služby a poslední výkřiky mobilních technologií.

Rovnováha mezi soukromým životem a prací

Uvědomujeme si, že zaměstnání v T-Mobile je náročné. Chceme, aby naši lidé byli spokojení a užívali si rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Proto poskytujeme jeden týden dovolené navíc a dva dny osobního volna ročně, proto nově nabízíme i možnost až šestiměsíční neplacené dovolené.

Baby boom se samozřejmě nemohl vyhnout ani naší společnosti, kde průměrný věk zaměstnance je 29 let. V současné době máme na mateřské 450 rodičů (dokonce jednoho otce), pro něž je důležité zůstat v kontaktu se společností i v této době. Řada maminek se chce vrátit do práce dříve, a my jim to rádi umožňujeme formou flexibilní pracovní doby, sdílených či zkrácených úvazků a možnosti pracovat z domova.

Na zkušenou do zahraničí

T-Mobile je mezinárodní firmou, a tak je jen logické, že součástí péče o zaměstnance je program mezinárodních rotací. Program je určen zaměstnancům s vysokým potenciálem a představuje jeden z výjimečných rozvojových nástrojů. Naši kolegové tak mohou nahlédnout pod pokličku kolegů například

Nábor zaměstnanců

O tom, že zaměstnání v T-Mobile je atraktivní svědčí počty životopisů, jež dorazí našim personalistům – je jich téměř 13,200 V roce 2007 jsme obsadili 550 pozic, z toho 27 % z interních zdrojů. V roce 2005 T-Mobile získal druhé místo v celostátní soutěži Zaměstnavatel roku v kategorii Nejžádanější zaměstnavatel a podle hodnocení studentů se naše společnost umístila mezi patnácti nejžádanějšími firmami na českém trhu.

Rok 2008 přinesl ještě větší triumf – T-Mobile získal hlavní cenu Zaměstnavatel roku. Děkujeme vám všem!

Výběr článků

Načítám