Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Supi si posílají pusy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých dnech se rozproudily nové úvahy o tom, kdo s kým by mohl spolupracovat po říjnových volbách. Přes odlišné grafy volebních výsledků, které kreslí různé průzkumy, je jasné, že se nejspíše vytvoří dva bloky, z nichž by každý byl teoreticky s to sestavit vládu.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Na jedné straně by byli populisté z ANO, nacionalisté z SPD a komunisté z KSČM, na straně druhé demokraté ze dvou koalic SPOLU a Piráti+STAN.

Pokud někdo ještě před minulou nedělí choval naději, že se ANO nebude chtít nechat definitivně pokálet vládní spoluprací s nacionalisty, musel tuto naději zařadit do kategorie naivních iluzí.

Nejdříve promluvil Babišův ohebný plyšový medvídek, předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Vondráček nevyloučil povolební spolupráci s SPD

Parlamentní volby

„SPD prokázala za poslední čtyři roky, ačkoliv všichni říkají, jak jsou extremističtí, tak nikdo neřekne čím, a musím za sebe říct, že se chovají korektně. Mně osobně nic špatného neudělali,” prohlásil Vondráček.

Hned další den se ozval ve veřejném prostoru místopředseda SPD Radim Fiala, že si dokáže představit povolební spolupráci s ANO.

Podle Fialy mají s uskupením premiéra Andreje Babiše největší programovou shodu. Jsou tyto projevy vzájemné lásky oprávněné?

Rozhodně jsou. Obě uskupení nesnášejí migranty. Obě pak vedou a tvrdou rukou řídí k obrazu svému migranti.

Uznejte, že tak vzácnou shodu by jeden pohledal. Česko je ale tak šťastná země, že tento přírodní úkaz předvádí, a tento podivuhodný stav se těší velikánské oblibě značné části obyvatelstva.

Žádní ilegální migranti, průměrný důchod 20 tisíc. Babiš zahájil kampaň

Parlamentní volby

Oba subjekty nemají rády Evropskou unii a preferují pro Českou republiku příchylnost k V4.

V4 se vyznačuje zejména tím, že ve dvou ze čtyř zemí této skupiny již nelze mluvit o dodržení demokratických pravidel.

To by mohl být cíl, kvůli němuž by po říjnových volbách splynuly ANO a SPD v politickém orgasmu. Plod této vášně by pak museli živit všichni v České republice.

Podle Tomia Okamury „případná realizace imigrační politiky Evropské unie, která je různě odsouvána podle probíhajících voleb, bude mít dopad ještě osudovější než okupace státy Varšavské smlouvy. V dnešních dnech jde nejen o obranu svobody a demokracie, ale také o zachování samotné existence českého národa a naší kultury“.

Podle Andreje Babiše „náš národ (mínil tím národ český) je geneticky určen k tomu, abychom hráli větší roli než doposud“.

SPD zneužila v kampani fotku folklorního souboru

Domácí

Jak končívají podobná „genetická“ prohlášení o nadřazenosti národů, ukázalo 20. století na příkladu hitlerovského Německa.

Když k tomu přidáme čerstvě vyřčené Okamurovo přesvědčení, že „státy mají právo použít veškerou sílu včetně střelných zbraní, aby zastavily nelegální migraci“, máme tady jasný obrázek, jak si supi posílají pusy.

Reklama

Výběr článků

Načítám