Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Na Ukrajině se bojuje také za Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za sebe říkám: Každý, kdo v Česku pokračuje ve zpochybňování, že Rusko je bezohledný agresor, který se nezastaví před smrtí nevinných lidí, natož agresora omlouvá či podporuje, není osoba, která využívá svobody projevu nebo se dokonce jen mýlí. Je to nepřítel.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Je totiž na čase obnovit slova téměř 90 let stará. Na Ukrajině se bojuje také za Prahu. Dějiny se opakují. Opět je v čele země, která zbrojila na úkor blahobytu svých občanů, evidentně narušený jedinec posedlý nenávistí k sousednímu státu a spřádající plány, jak bude spolu s dalšími velkými hráči porcovat svět na sféry vlivu. Jen je to horší o to, že má jaderné zbraně a počítá s tím, že až začne jaderná válka, která zničí svět, půjdou Rusové jako mučedníci do ráje a my s vámi jenom chcípneme. Nevěříte? Podívejte se.

I když se teď v Rusku zvedají jednotlivé hlasy protestující proti Putinově válce, je naděje na to, že ho smete odpor společnosti, v této chvíli více než mizivá. Putin nechválil Goebbelse před ruskými Židy náhodou. Nechal vytvořit v Rusku obrovský dezinformační mechanismus, který dokonale vymyl mozky většině obyvatel.

Publicista Anton Orech to ve středu vyjádřil pregnantně: „Miliony lidí v Rusku se na válku moc těší. Neočekávají jen tak nějakou válku, ale válku vítěznou a snadnou. Válku, které se nezúčastní oni, ale někdo jiný.“ Berte to vážně. Drtivá většina těch Rusů, nad jejichž síly bylo žít dál v diktatuře, která každým dnem nabývá stále víc rysů fašismu, dávno ze země odjela.

Svobodný svět stojí tváří v tvář barbarům, kteří se už ani netají snahou zničit všechno, co v nich vzbuzuje závist a nenávist. Z tohoto pochopení situace musí vyplývat činy. Česká republika je jedním ze dvou států, které Kreml úředně prohlásil za nepřátelské. Premiér Petr Fiala připomněl, že ve Vrběticích se stala naše země terčem státního terorismu ze strany Ruské federace, což mělo za následek smrt dvou českých občanů.

Že jsme ve válce s Ruskem, říkám a píšu od roku 2016. Málokdo tomu chtěl věřit, ale budiž. Dnes jen slepý nebo navedený nevidí, že tak to prostě je. Ruská federace není nějaký obtížný partner, je to v této chvíli nepřítel. Každý, kdo doma pomáhá nepříteli, se má považovat za kolaboranta. Uvědomil si to i Miloš Zeman, který není až tak statečný, aby v takové chvíli dál hájil svého přítele Putina. Prekabátil se vzorně, ale opět – budiž. Tento chameleon dnes není důležitý. Otěže drží vláda a drží je zatím velmi pevně.

Reklama

Výběr článků

Načítám