Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Zákazy 2017 - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Začal nový rok, oslavy a novoroční procházka jsou za námi a je na místě se podívat, co bude. Nebo snad radši co nebude.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus mladší

Článek

V roce 2017 budou zakázány silvestrovské rachejtle. Ruší to pejsky a leckde to vypadá spíš jak začátek ofenzívy u Stalingradu než nějaká oslava začátku nového roku. Taky výrostci to házejí na zem i před svátky a začátkem ledna. A hodně lidí, co má větší ohňostroj, pak nechá na zemi válet krabice a zbytky po odpališti a jde pryč. Takže důvodů je dost.

Co na tom, že někteří „třídiči odpadu“ (také třídím) zanechají po svátcích okolo eko popelnic tak 7x větší bordel – sklo, papíry a plasty? Co na tom, že z petard má spousta lidí i kluků radost? Že to živí řadu prodejců a výrobců? Důvodů proti je dost a mně to nevadí, jsem nekuřák. Pardon, chtěl jsem říct, že já petardy neodpaluju.

Bude to zakázaný. Ohňostroj bude jen oficiální. 7. listopadu.

Kouřit ve vlastní hospodě budete mít zakázaný. Jsem nekuřák a neodpaluju rakety. … Aha, to už zakázaný je. Tak nic.

Tučné jídlo a červené maso bude zakázaný. Způsobuje to rakovinu tlustého střeva a silnou obezitu, která toho způsobuje ještě mnohem víc – mimo jiné pocení a mikroskopickou velikost penisu. Nechutné. Zakázat.

Ve školách již pokroková vyhláška platí, ale lidi (i děti!!!) by se mohli tohohle svinstva najíst i doma. Zakázat. Jsem sice nekuřák a nepálím rachejtle, ale s tímhle mám trochu problém … Drž hubu, podle průzkumu to většina obyvatel schvaluje a je to i v souladu s evropskou směrnicí.

V polovině ulic bude čtyřicítka. Není pro to sice žádný důvod, ale je to míň než padesátka a třicítka je zatím ještě politicky neprůchodná. Přidají se kamery, spousta značek a semaforů. Na každých 50 metrů ulice by mělo být, myslím, tak asi 7 značek, co něco zakazujou nebo přikazujou. Za zvýšený výběr pokut se pořídí další kamery a značky.

Pochopitelně je třeba definitivně zakázat sexuální reklamy. To jsou ty, kde jsou hezký a namalovaný ženský. Vůbec i to malování – vždyť to staví ženy do role pasivní oběti nebo objektu. Máme na to pomalu celé fakulty a pak vyjdeme ven a tam je billboard s prsatou paní v montérkách nabízející jako vrtačku?? To už fakt v roce 2017 NE!! Není pravda, že modelky mají být tlusté a ošklivé jako Marfuša z Mrazíka – nemají být vůbec žádné.

Zato budeme víc evidovat. Před patnácti lety jste prodali deset let staré auto – ale veškeré smlouvy a zelené karty a pojištění opatrujte jako oko v hlavě, jinak hrozí, že z vás kancelář pojistitelů (nebo jak se to jmenuje) vytáhne pěkný prachy, neb nedoložíte povinné ručení. Já mám naštěstí pomalu celej šuplík téhle autodokumentace.

Podobně si ukládejte daňová přiznání a všechny mzdové listy a vše přehledně, až na Vás uhodí, za co jste si koupil chatu, abyste měl aspoň nějakou šanci v daňovém řízení. Velkých pracháčů (ti bydlí oficiálně v Monaku, Lichtenštejnsku nebo na Kypru) se to netýká – tam to mají jinak, ale Vás se to týká!! Zvlášť když budete nějak kverulovat.

Anebo zkusme bránit normální svět. O tom bude rok 2017.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám