Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Nadávání policistům - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Číňan odletěl hodně tisíc kilometrů, tak se podívejme, co přinesl týden tady nám doma.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

Porušení zákazu vstupu do lesa pod pokutou 30 000 Kč. Nějaká novela či vyhláška. Nelíbí se mi to. Rád chodím do lesa, je to jedna ze skvělých věcí, které Česká republika, oproti řadě jiných zemí, má. A kousek po kousku to omezit a omezit …

Náměstkyně MŽP se vyjádřila, že tím, jak budou chodit lidem domů kontrolovat kotle, čím jako topí, budou obyvatelstvo převychovávat.

No nevím, když normální energie jsou díky solárním hovadinám drahé, ty pracovitější lidi na vsi topí dřevem (pokud teda zrovna smějí do lesa), a ti ostatní kdejakým svinstvem, že jo. Ta převýchova bude mít určitě velký reálný úspěch, a hlavně až mi půjde nějaký ouřada koukat do krbu, budu emocionálně velmi labilní. Omlouvám se.

Na dálnici budou nové superkvalitní měřáky 21. století a budou komplexní. Tak až pojedu v 11 večer po prázdné dálnici od Brna domů (po nějaké akci), budu se bát, že když při 120 usnu a rozhulím to na rovných úsecích na 146, rámě spravedlnosti dopadne s technologickou přesností. Já ježděním autem neživím rodinu, tak to nějak přežijeme, ale co ty desetitisíce chlapů, které auto živí?

Velvyslanci USA, Británie a Norska navštívili Ústecko a zajímali se ve školách o sociální inkluzi. Chtěli by nás trochu napravit. Co to ale raději nejdříve pořešit doma? Já jsem viděl v USA (mezi Baltimorem a Washingtonem) školy, kde bylo školné k miliónu korun ročně, děti přiváželi řidiči limuzínama, pár kilometrů vedle školy, kde nebyl ani jeden běloch, byly u vstupu rámy proti zbraním a železným předmětům a škola vypadala jako v Nairobi. Tam by měl naopak český velvyslanec se znepokojením chodit sledovat nulovou sociální inkluzi!

No a pak se ještě v uplynulém týdnu dost nadávalo policajtům. Ze všech stran. Tyhle lidi neměli hlídat, tyhle měli pustit sem, tyhle zas nepouštět. Těmhle nedovolit mávat vlajkama, těmhle zas ano a obráceně.

Jak oby to ti chudáci řadoví policisté měli ze své hlavy, že byli v Praze masově nasazeni při státní návštěvě.

Já jsem přišel s policií do styku třikrát. Nejdříve zkolabovaly velký semafory u nás v Kobylisích a nějaký mladý policajt (asi mu to dali starší vyžrat) tam uprostřed čtyř dvouproudovek a ranní špičky sám řídil dopravu. Fronta byla menší, než když běží semafory. Slušnej výkon. V pátek mě zastavili při nějaké kontrolní akci a zkoumali asi původ auta nebo co. Policista se choval profesionálně a korektně.

Ve středu jsem byl dole v Bubnech na obědě. Tam byli na každém rohu (to bylo tou státní návštěvou). Vypadali profi. Nikdo nehulil ani se neopíral o zeď. Přestože čekali určitě desítky minut. Jeden vešel do hospody a s úsměvem upozornil servírky, že mají asi chybu na venkovní tabuli. Byl to takovej vysokej chlap, a tak se slečny začaly hihňat a šly ven tu cenu přepsat.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Nevím, jestli toho pomohl či uchránil dost, ale pro mě „policajt uplynulého týdne“ :-)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám