Hlavní obsah

Styl a Kabo předpovídá nové módní trendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Módní styly se budou v budoucnosti víc propojovat a lidé se nebudou bát je kombinovat. "Už nyní nosíme věci, o kterých jsme si dříve mysleli, že bychom je nenosili. Ostych bude dál mizet a my začneme ztrácet zábrany v kombinacích," míní Ellen Haeserová z nizozemského Studia Commandeur, které se zabývá prognózou módních trendů.

Článek

Na brněnském výstavišti v rámci mezinárodních veletrhů módy Styl a Kabo [celá zpráva] představila novinky pro příští sezonu podzim/zima. "Dřív jsme si třeba nedovedli představit kombinaci riflí a romantických košilí, dnes je to zcela běžné," vysvětluje. Lidé si také kvůli originalitě například začnou oblečení dotvářet sami nebo jim pomůže čas. "V duchu přírody se oblečení zbavíme, až když se rozpadne. Do té doby ho prostě budeme nosit," tvrdí Haeserová.

Romantismus v army stylu

Podzimní sezona podle ní v mnohém naváže na trendy z léta 2006. Dál se bude prolínat romantismus s army stylem, silný vliv budou mít dál 60. léta. "Nesmíme ale brát všechno doslova, vždycky je potřeba ten autentický styl obohatit něčím novým," řekla Haeserová.

Do módy se vrátí například důraz na pas. Commandeur nečeká žádné převratné změny hned v příští sezoně, v módě budou i dál bokovky. V příštích letech se ale budeme častěji setkávat se zvýšeným pasem. Výraznou proměnou tak projdou střihy. Do módy se také vrátí například balonové sukně. Stranou nezůstanou ani doplňky. "Trh se zaměří na krajky, šňůrky, mašle, perlové ozdoby nebo náhrdelníky," upřesnila Haeserová.

Květinové vzory tentokrát i pro muže

Velkým hitem mají být na podzim a v zimě potisky velkých a výrazných motivů, ne ale po celém oděvu, vždy jen na jednom místě. "In" budou například květinové vzory, které proniknou i do pánské módy. Ta se bude jinak inspirovat především v řemeslech a v přírodě.

Madonna udává módní trendy

Řadu trendů podle nizozemských odborníků určují také světové hvězdy. Návrháři se pro své podzimní kolekce inspirují novým stylem Madonny, Davidem Bowiem nebo skupinou ABBA. Například po vzoru královny popu se budou nosit kalhoty bermudového střihu a hitem dál zůstanou vysoké kozačky s výraznou špicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám