Hlavní obsah

Ztracení turisté si spletli auta a divočáky

Dva vyděšení turisté, kteří se ztratili v texaské přírodní rezervaci, nalezli v bezpečí v koruně stromu, když se domnívali, že je pronásledují rozzuření kanci. Přivolaný policejní strážník ale na místě zjistil, že je vše jinak. Hluk, který podle turistky mělo vydávat agresivní stádo, byl ve skutečnosti hluk provozu na nedaleké silnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Turisté se v parku Government Canyon State Park ztratili v pátek 21. června, správa parku o kuriozním případu informovala minulý týden. Na tísňovou linku zavolala kolem půl dvanácté večer místního času vyděšená žena s tím, že je na stromě a potřebuje okamžitou pomoc.

Poté, co ji dispečeři přepojili na nejbližšího strážce parku, žena mu vysvětlila, že se ještě s jednou osobou v parku ztratila. Na strom byli oba turisté nuceni vylézt poté, co v bezprostřední blízkosti slyšeli divočáka nebo divočáky. Žena ještě poprosila strážce, aby si pospíšil, protože divočák chrochtá stále blíž a blíž.

Strážníkovi se dvojici po menších problémech podařilo vypátrat, po divočákovi ale pátral bezúspěšně. Pak si ale uvědomil, že je nedaleko silnice, a když kolem projíždělo auto, zeptal se turistů, zda je tohle ten zvuk, který slyšeli.

Turisté s úlevou přiznali, že ano. S viditelnou úlevou a zahanbením slezli ze stromu. „Strážce jim vysvětlil, že zvuky na neznámém místě můžou být děsivé a že jejich reakce je překvapivě běžná,“ stojí v tiskovém prohlášení parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám