Hlavní obsah

Zmutovaný žralok s lidskou tváří vyděsil rybáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmačtyřicetiletý indonéský rybář Abdullah Nuren se svým bratrem údajně omylem ulovili březí samici žraloka. V jejím těle ovšem objevili něco, co je samotné šokovalo. Zmutovaný plod žraloka totiž velmi připomíná tvora s lidskou tváří.

Foto: Profimedia.cz

Rybáře vyděsil zmutovaný žralok.

Článek

Nuren se svým bratrem o víkendu lovili ryby u pobřeží v indonéské provincii Východní Nusa Tenggara. V síti ale skončila samice živorodého žraloka. Muži uhynulé zvíře rozřízli a uvnitř objevili tři nenarozená mláďata. Zatímco dvě z nich se podobala matce, jedno bylo opravdu prazvláštní a rybáře nejdříve vyděsilo.

Ačkoliv mládě vypadá velmi nezvykle, podle biologa Davida Shiffmana je nepravděpodobné, že by se jednalo o nový druh žraloka. Za jeho vzezření může podle něj nejspíš genetická vada.

Nuren si plánuje žraloka nechat pro štěstí, několikrát jej rovněž vyfotografoval a snímky se okamžitě staly hitem internetu. Zatímco někteří pochybují o „náhodě”, za kterou rybáři úlovek označili, jiní jsou pobaveni a přirovnávají malého tvora k populárnímu žralokovi z dětské odrhovačky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám