Hlavní obsah

Zloděj při krádeži v obchoďáku tancoval, teď už sedí

Novinky, Markéta Klánská
Gloucester Township

Zloději se většinou snaží být nenápadní, proto se zpravidla vyhýbají přehnaným gestům. Šestadvacetiletý Anthony DiVietro ze Stratfordu v New Jersey však při krádeži dámského oblečení přímo tancoval. Nejenže na sebe upozornil, ale ještě se při svém zlodějském kousku nechal natočit. Nedlouho po zveřejnění videa byl zatčen.

Článek

Na záběrech z bezpečnostní kamery v obchodě v americkém souměstí Gloucester Township je vidět muž, který dostal přezdívku „Tancující zloděj“. V sobotu 1. října se totiž tanečními pohyby snažil zakrýt to, jak si za kalhoty strkal nezaplacené dámské oblečení. Video bylo zveřejněno počátkem listopadu, aby pomohlo policii v pátrání.

„Je to jako za starých časů, kdy byly obličeje hledaných zločinců vystaveny na stěnách. Nyní mohou lidé sedět v teple domova a sledovat videa, která nahrajeme na internet. Mnohdy nám to výrazně ulehčuje pátrání,“ uvedl pro televizi WPVI detektiv Chuck Dougherty z policie v New Jersey.

Dotančil až do vězení

Po 12 hodinách už záběry „Tancujícího zloděje“ zhlédlo asi 3700 lidí. Netrvalo tedy dlouho a neznámý muž dostal jméno. Byl to 26letý Anthony DiVietro. Policie ho zatkla a obvinila z krádeže. Skončil ve vězení, ale pravděpodobně bude propuštěn na vlastní kauci, uvedla regionální televize NBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám