Hlavní obsah

Zloděj nechal na místě činu svůj mobilní telefon, policisté ho rychle dopadli

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Zbrklý zloděj si na sebe během loupeže uvnitř domu v americké metropoli Washington upletl bič a policistům krásně usnadnil práci, když na místě činu zapomněl svůj mobilní telefon. Cody Wilkins byl totiž při akci vyrušen, rychle proto vyskočil z okna a vydal se na útěk. Na svůj mobil v té chvíli jistě vůbec nepomyslel, přesto se právě ten stal zásadním usvědčujícím důkazem.

Foto: Profimedia.cz

Zapomenutý mobil a především pak kontakt na SIM kartě, který sdělil jméno jeho majitele policistům, se stal pro zloděje pastí. Ilustrační foto

Článek

Když policisté později prohledávali vykradený dům, k jejich údivu v prostorách našli mobilní telefon v nabíječce zastrčený do zásuvky, který nepatřil nikomu z jeho obyvatel. Jeden z policistů proto zavolal na vybrané číslo v seznamu kontaktů a sdělil, že vlastník telefonu byl účastníkem nehody. Poté požádal dotyčného o sdělení jména majitele mobilu.

Zjištěná informace je brzy přivedla k pětadvacetiletému Codymu Wilkinsovi, který byl následně zatčen a obviněn z deseti vloupání. Muž sdělil policii, že během nedávné bouřky u něj doma vypadl proud a on si jen potřeboval nabít svůj mobil, který pak na místě nechal, když spěchal pryč.

Reklama

Výběr článků

Načítám