Hlavní obsah

Zlínští strážníci se změnili v elektrikáře a kontrolory žehliček

Právo, Aleš Fuksa

Sérii kuriózních oznámení mají za sebou zlínští strážníci. V minulých dnech to na zlínském operačním středisku Městské policie Zlín vypadalo, že řeší převážně problémy spojené s elektřinou. Připadat si tak museli spíše jako operátoři některého z dodavatelů elektrické energie. Všechny události spojené s elektřinou měly nakonec dobrý konec.

Foto: Profimedia.cz

Městská policie Zlín (ilustrační foto)

Článek

„V minulých dnech se na nás obrátila šestasedmdesátiletá žena, kterou vystrašilo opakované vypnutí elektrického obvodu v jejím bytě jističem. Shodou okolností byl ve službě strážník, který byl původní profesí mechanik elektronických zařízení. Ještě větší náhodou bylo, že měl u sebe na policejní služebně potřebný ‚vercajk‘,“ pousmál se zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Společně s kolegou se tak policista-elektrikář vypravil do bytu nešťastné seniorky. Tam zjistili, že příčinou výpadků jističe byla starší rychlovarná konvice. „Byla pomyslné ‚tři vteřiny‘ před zahořením. Ženě proto strážníci řekli, že je tento spotřebič životu nebezpečný. Reagovala tím, že už má několik let schovanou ve skříni zcela novou konvici, ale tu starou jí prostě bylo líto vyhodit,“ podotkl Janík.

Pomoci strážníků se dočkal i jeden rozčílený muž, kterého rozpálil fakt, že v jeho domě nejde elektřina. „Když strážník marně vysvětloval, že distribuce elektrické energie pro konečné spotřebitele nespadá mezi aktivity provozované městskou policií, nabídl dotyčnému, že věc sám prověří. Tak vzápětí učinil a dotyčný se spokojil s informací, že plánovaná odstávka se již blíží ke svému konci,“ konstatoval Janík.

Vypnula jsem žehličku?

O poznání v nepříjemnější situaci byla 59letá žena ze Zlína, která zamířila na dovolenou na opačný konec republiky. V odpoledních hodinách ji ale přepadly pochyby, jestli vypnula a odpojila ze zásuvky žehličku, kterou ještě ráno používala.

K jejímu bydlišti proto zamířila hlídka z místního okrsku, která žádné stopy po hrozícím požáru nezaznamenala. S tím se ale žena nespokojila a žádala hlídku, ať se dostanou do jejího bytu a věc osobně prověří. „Hlídka poté jen zjistila, že k obavám nebyl žádný důvod. Žehlička byla odpojena od elektrické sítě,“ dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám