Hlavní obsah

Zimní lákadla, ice bar na střeše nebo ledová napodobenina Karlova mostu

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Pokud jste se zimy stále nenabažili, na dvou místech v Praze máte nově možnost zavítat do takzvaného ice baru. Tedy baru, který je celý z ledu a pořádně v něm mrzne.

Ledový bar na střeše hoteluVideo: Novinky

 
Článek

První ice bar, který je v provozu už od první poloviny ledna, najdete na střeše jednoho z pražských hotelů. Protože je postaven venku, jeho doba trvanlivosti zcela závisí na počasí. Jinými slovy, pokud zima vydrží, vydrží i ice bar.

„V lednu bylo dost teplo, takže nám bar několikrát roztál. Tenhle bar, co tu máme dnes, je už potřetí postavený. Ale zatím krásně drží a to už ho tu máme čtrnáct dní,“ řekl barman Tomáš Nyari.

Foto: Novinky

Ledové skleničky, ze kterých si návštěvníci ice baru mohou vychutnat své drinky.

Aby vás chlad a vítr na střeše neudolaly, dostane každý nadšenec hned u vchodu teplé pončo. I přesto není vhodné, aby návštěvníci trávili v ice baru příliš dlouhou dobu, a tak organizátoři zavedli půlhodinové turnusy. Za tu dobu si krásně stihnete vypít svůj vybraný drink. To vše samozřejmě u ledového stolu, na ledové židli a navíc z ledové skleničky.

První celoroční bar z ledu v ČeskuVideo: Novinky

Druhý pražský ice bar se teprve staví. Oficiálně by měl být otevřen prvního března. Vznikne v prostorách největší pražské diskotéky. Na rozdíl od prvního ice baru je umístěn přímo v budově. V provozu tak bude i za třicetistupňových veder.

"Celkově by nám výstavba měla zabrat týdny. Pro potřeby ice baru jsme obětovali část jednoho patra, kde byl klasický bar a taneční prostor," popisuje výstavbu vedoucí provozu Aleš Plešek.

Celý fígl je v tom, že bar je umístěn v nově vybudované mrazící místnosti. Ta má rozměr přibližně čtyřicet metrů čtverečních a pojme kolem dvaceti otužilců. Stejně tak jako v prvním baru i tady dostanete teplé oblečení, aby vám nebylo příliš chladno.

Foto: Novinky

Poslední úpravy na ledové soše znázorňující Karlův most.

Na stavbu tohoto ice baru se spotřebovalo dvacet jedna tun ledu. Stěny mrazáku jsou obloženy ledovými kvádry, z nichž v některých jsou pro dotvoření atmosféry zapuštěné nejrůznější předměty. Bar má navíc zdobit i ledová napodobenina Karlova mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám