Hlavní obsah

Ženu vyhodili z práce, protože snědla kolegovi čokoládu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud bizarní případ se odehrál v Německu. Čtyřiašedesátiletou ženu v únoru vyhodili z práce za to, že vzala kolegovi tabulku čokolády a snědla ji. Poté, co šla celá věc k soudu, se ale zaměstnavatel rozhodl ženu opět zaměstnat. Informoval o tom britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Němka, označená pouze jako Julianne L., pracovala v pečovatelském domě pro postižené děti v Heidelbergu přes 30 let. V únoru ji bez jakéhokoli předchozího upozornění ze zaměstnání vyhodili – svému kolegovi totiž údajně ukradla tabulku čokolády v hodnotě zhruba 65 korun a snědla ji. Rovněž měla využívat firemní pračku pro své osobní potřeby.

Zaměstnavatel na ženu nabalil i další prohřešky. Julianne měla údajně také krást nejrůznější věci z kanceláře či jednomu kolegovi odcizit batoh, který poté věnovala jako dar jednomu z klientů domova.

Němka, která výpověď dostala krátce předtím, než měla odejít do důchodu, věc nakonec dovedla až k soudu.

Soudce shledal, že neexistují žádné důkazy o tom, že žena skutečně využívala firemní pračku nebo ukradla batoh. Zbývající obvinění tedy spočívalo jen ve snědené čokoládě. „Porušení něčího vlastnictví stále není vtipné,“ uvedl podle serveru The Local soudce Daniel Obst.

Zaměstnavatel nakonec ženě její práci v pečovatelském domě vrátil, udělil jí ovšem důtku. „Mám čisté svědomí, neudělala jsem nic špatně,“ uzavřela Julianne L.

Reklama

Výběr článků

Načítám