Hlavní obsah

Ženě se na dálnici zasekl plynový pedál, řítila se rychlostí 190 km/h

Novinky, zkr
Missouri

Na jízdu po dálnici číslo 35 v Missouri zřejmě do smrti nezapomene Američanka Lauri Ulvestadová z Ames. Minulou neděli se jí totiž cestou zasekl plynový pedál a žena se řítila v neovladatelném autě rychlostí 190 kilometrů v hodině. Jen zázrakem se vše obešlo bez nehody, uvedl server indystar.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto se řítilo po dálnici se zaseknutým plynem, místy muselo jet po středním dělícím pásu

 
Článek

Sedmačtyřicetiletá řidička míjela se svým vozem 2011 Kia Sorento město Bethany, když si všimla, že se jí zasekl plynový pedál. Auto nešlo nijak zastavit, a tak Američanka kličkovala po dálnici mezi ostatními vozy. Několikrát vjela i na travnatý pruh uprostřed a zase zpět, aby do nikoho nenabourala. Je takřka neuvěřitelné, že se při divokých manévrech auto nepřevrátilo na střechu.

Celá vystresovaná během nekontrolovatelné jízdy zavolala na tísňovou linku 911. Dispečer za ní okamžitě vyslal dvě posádky. Jedna ženu předjela a snažila se koordinovat dopravu před ní, druhá ji doprovázela.

Žena zkoušela vůz zastavit všemi možnými způsoby dle instrukcí operátora. Nepomohlo ale ani osvědčené vyřazení na neutrál. Podle policejního mluvčího všechny tři vozy ujely za 35 minut téměř 100 kilometrů. Asi 40 kilometrů před státní hranicí bylo Ulvestadové řečeno, aby nadzvedla plynový pedál a šlápla na brzdu. „Tak jsem to udělala a z rychlosti 191 kilometrů v hodině mě to najednou srazilo na nulu,“ popsala televizi KCCI-TV.

Společnost Kia Motors America si už automobil převzala ke zkoumání. „Naši technici nebyli schopni závadu duplikovat. Vypadá to, že se jednalo o ojedinělý incident,“ uvedla společnost v prohlášení. Analýza tedy bude dál pokračovat, žena zatím dostala náhradní vůz.

Reklama

Výběr článků

Načítám