Hlavní obsah

Žena v Kalifornii uvízla ve sněhové bouři, šest dní přežila na jogurtech a sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesátiletá Sheena Gullettová a osmačtyřicetiletý Justin Honich uvízli ve sněhové bouři na severu americké Kalifornie. Zatímco Honich se po třech dnech dostal do civilizace, Gullettová zůstala v autě. Na záchranu Američanka čekala dlouhých šest dní, během nichž dle svých slov konzumovala pouze jogurty a sníh.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dvojice podle deníku Daily Mail, jenž o incidentu informoval, uvízla ve čtvrtek 14. dubna poté, co poblíž kalifornského Little Valley projížděla polní cestou.

První noc zůstali oba v autě, ráno však zjistili, že se jim vybila baterie, a tak se společně vydali vyhledat civilizaci. Gullettové se ovšem po chvíli rozpadly boty, načež se vrátila zpět do auta v naději, že její kolega vyhledá pomoc.

Honich byl toho dne stále vystaven drsným povětrnostním podmínkám, podařilo se mu však vyhledal úkryt, kde rozdělal oheň a přenocoval. Ani následující den se Američanovi nepodařilo nalézt civilizaci, a tak opět spal v přírodě.

Štěstí se k němu přiklonilo až v neděli 17. dubna, kdy narazil na silnici, na níž zastavil projíždějící vozidlo, které ho odvezlo do města Susanville. Tam Honich informoval příslušné úřady o tom, že Gullettová stále čeká na záchranu.

Honich však oblast neznal, tudíž záchranářům nemohl poskytnout její přesnou polohu. Podle vyjádření tamní policie však krátce po Honichově zprávě započalo pozemní i letecké pátrání, které ale narušovalo špatné počasí.

Jeden jogurt denně

I proto se záchranářům pohřešovanou ženu podařilo nalézt až 20. dubna, celých šest dní poté, co v divočině uvízla. Podle policie byla Gullettová plná emocí, ale fyzicky v pořádku. Američanka dle svých slov jedla jeden jogurt denně a rovněž konzumovala hodně sněhu.

Polární trek ve Finsku? Divočina vám nedá absolutně nic zadarmo

Cestování

Gullettová rovněž uvedla, že již dříve před jejím nalezením viděla ve vzduchu létat helikoptéru, posádka ji však kvůli špatnému počasí a zalesněné oblasti bohužel nezahlédla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám