Hlavní obsah

Žena se znovu vdala za exmanžela, aby mu mohla darovat ledvinu

– Peking, Čína
Novinky, Michaela Cmíralová

Poté, co se čínský pár rozvedl, muž zjistil, že má rakovinu ledvin. Jeho jedinou možností na záchranu byla nová ledvina. Ukázalo se ale, že vhodným dárcem je právě jeho exmanželka. Kvůli jejich rozvodu jí ovšem úřady darování ledviny zakázaly. Jedinou cestou tak bylo znovu se vzít. Svým „ano“ tak Su Tan zachránila svému muži život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žena si znovu vzala svého exmanžela kvůli darování ledvinyVideo: Reuters

 
Článek

Čínský pár se rozvedl kvůli neshodám v podnikání, kterému se společně věnovali. Manželé byli deset let.

Pouhé dva měsíce po jejich rozvodu diagnostikovali Tchien Sin-pingovi rakovinu ledvin. Jenže čekací listina na vhodného dárce je opravdu dlouhá a poté, co jeho exmanželka Su Tan zjistila, že právě ona by byla vhodným dárcem, sama ho donutila, aby se s ní znovu oženil.

I po jejich svatbě byla cesta k darování ledviny složitá. Původně žádala o možnost darovat ledvinu svému muži přímo v nemocnici, kde ji odmítli úplně. Su Tan proto musela projít dvojím sezením před etickou komisí, než získala souhlas k transplantaci.

„Během druhého zasedání etické komise jsme se jí zeptali, proč tolik trvá na transplantaci a ona řekla: Nejde o nic jiného než o to, že ho stále miluji,“ řekl Š' Ping-i, člen nemocniční etické komise.

Sám Tchien se zdráhal přijmout ledvinu od své ženy kvůli rizikům, která taková operace i pro Su Tan znamenala. Nakonec operace ale proběhla úspěšně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám