Hlavní obsah

Žena porodila a následně s novorozencem ušla 160 kilometrů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpravodajský server CNN informoval o příběhu ženy, jejíž přesná identita sice není známá, ale to, čím si prošla, je pro člověka ze západního světa bez nadsázky nepředstavitelné. Bezdomovkyně šla pěšky z jednoho indického státu do jiného se svým manželem a čtyřmi dětmi. Na cestě porodila holčičku, se kterou následně pochodovala dále. Dalších 160 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Žena si zažila bezprostředně po porodu velmi náročný pochod. Ilustrační foto.

Článek

Žena putovala z města Násik ve svazovém státě Maháráštra do města Satná ve vedlejším státě Madhjapradéš. Žena po cestě porodila a o několik dnů později ji zastavil úředník na hranici státu Madhjapradéš Kavita Kanéš.

„Prý po porodu odpočívala hodinu a půl nebo dvě. Pak pokračovali dále. Ta rodina nemá peníze, žádný dopravní prostředek, nikdo je nevezl,” popsal strastiplné putování Kanéš.

Dítě se podle úředníka narodilo 5. května, čtyři dny předtím, než rodina dorazila na kontrolní stanoviště, vzdálené přibližně 160 kilometrů. Město Násik opustili rodiče s dětmi prý z důvodu, že tam neměli kde žít a koronavirová opatření je připravila o zdroj obživy.

Kanéš prý posléze zajistil přepravu ženy do karanténního zařízení, kde se jí dostalo lékařského ošetření.

Tisíce chudých kočovných pracovníků se snaží v době pandemie opouštět indická města a vrací se do vesnic, ze kterých pocházejí. Vzhledem k velmi výrazným omezením veřejné dopravy však někteří z nich musí svou cestu podniknout pěšky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám