Hlavní obsah

Zemřel nejmenší kulturista na světě. Vážil jen deset kilogramů

Novinky, zkr
Punjab

Nejmenší kulturista na světě, třiadvacetiletý Ind Aditya „Romeo“ Dev, zemřel ve čtvrtek poté, co zkolaboval u sebe doma kvůli mozkovému aneurysmatu. Malý svalovec, který měřil 83,8 centimetrů a vážil deset kilogramů, byl převezen do nemocnice, kde mu však už nemohli pomoci, uvedl server ninemsn.com.au.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší kulturista na světě během života poctivě trénovalVideo: news.ninemsn.com.au

 
Článek

Do nemocnice byl Dev přijat v bezvědomí a ve čtyři hodiny ráno místního času ho lékaři prohlásili za mrtvého. „Důvodem bylo masivní krvácení do mozku. Naděje na jeho záchranu byly velmi malé,“ sdělil listu Daily Mail lékař Nerraj Chandanone.

Podle Devových rodičů byl kolaps nečekaný, ještě pár hodin před ním byl jejich syn prý zcela v pořádku. Lékaři ale u Deva diagnostikovali dvě mozkové výdutě v roce 2008 a už tehdy varovali, že mohou kdykoliv prasknout.

Ještě před tím, v roce 2006, byl Ind uznán nejmenším kulturistou na světě a dostal se do Guinnessovy knihy rekordů. Od narození trpěl dwarfismem, tedy trpasličím vzrůstem. I přesto, že byl malé postavy, dokázal zvedat 1,5 kilogramové činky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám