Hlavní obsah

Želva na útěku zastavila v americkém městě dopravu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když policisté z města Eugene v americkém státě Oregon vyjížděli k „překážce v dopravě“, ještě netušili, že ona překážka bude mít čtyři nohy a mohutný krunýř. Šlo o želvu, která utekla chovateli a na jedné z ulic střídavě přecházela z pruhu do pruhu.

Želva byla odchycena živá a zdravá.

Článek

Když se vyjasnilo, o jakou překážku jde, dorazil na místo strážník Ted Carlson, v jehož náplni práce je vypořádat se právě se „zvířecími problémy“.

Záhy zjistil, že sám na obrovskou želvu stačit nebude, ale do vozu mu s těžkým pomalu kráčejícím tulákem pomohli lidé ze sousedství. Želva pak byla převezena do útulku, kde si ji později vyzvedl šťastný majitel.

Šimpanzí sirotci si ve volné přírodě zatím nevědí rady, zaskočila je želva

Koktejl

Není to poprvé, co se museli místní policisté popasovat s želvou. V roce 2017 naháněli téměř padesátikilovou želvu ostruhatou jménem Gigantor. Loni zase odchytávali želvu jménem Horatio v sousedním Springfieldu.

Tehdy želva od nahlášení po příjezdu policistů urazila zhruba tři metry. „Mohla se dostat ještě o šest až devět metrů dál, kdybychom nedorazili včas,“ uvedla tehdy v žertu policie.

Reklama

Související články

Želva po operaci dostala vozíček z Lega

Během prázdnin se dostala do Marylandské zoologické zahrady želva s polámaným krunýřem. Operace proběhla úspěšně, veterináři však stáli před těžším úkolem –...

Výběr článků

Načítám